Type and press Enter.

Faktoja ja vastauksia

Seuraa minäminä-puhetta. Tarinoita maailmalta -blogin Annika, kaimatyttöni, haastoi minut kertomaan itsestäni faktoja ja myös vastaamaan hänen esittämiinsä kysymyksiin. Mieluummin puhuisin matkailusta kuin itsestäni, mutta kun kerran kysytään, kilttinä tyttönä vastaan. 

Faktaa

1. Olen surkea uimari. Siksipä en esimerkiksi snorklaile, vaikka se epäilemättä olisi mielenkiintoista.
2. Sosiaalinen media vie liikaa aikaa. Mutta kuinka iloinen jaksan olla jokaisesta kommentista täällä blogissa tai tykkäyksestä Instagramissa tai Facebookissa!
3. Sain 40-vuotislahjaksi 250-kuutioisen Vespan. Ennen kaikkia haaveena olevia retkiä pitäisi kuitenkin hankkia A-ajokortti. Saan ajaa kuorma-autoa, mutten moottoripyörää, vaikkei se juuri eroa nykyisestä mopo-Vespastani, jolla olen pärtsännyt jo vuosia.

Kesä-heinäkuu 2012 2107
Tämä suinkaan ei ole minun vaan jonkun italialaisen signorinan.
Florida ja risteily 054

4. Haluaisin asua meren rannalla. Matkoilla voin istua pitkiä aikoja vain tuijottamassa merta. Merinäköalasta en kuitenkaan usein raaski maksaa ekstraa.
5. Kahvi-, tee- ja kahvilakulttuuri jäävät ulkokohtaiseksi, koska en juo kahvia enkä teetä. Sen sijaan olen limuaddikti.
6. Kadehdin suunnilleen jokaista tuttujen ulkomaanmatkaa, vaikka olisivat matkalla oikeastaan mihin tahansa. Tiedän, etteivät toisten matkat ole minulta mitenkään pois ja että useimmiten omaan seuraavan matkaan ei ole kahta kuukautta pidempää aikaa, mutta ajatus jo siitä jännityksestä ja maisemanvaihdoksesta, jonka muut saavat kokea, aiheuttaa pienen pistoksen, vaikka olisivat matkalla Kanarialle.
7. Sängyn vieressä minulla on aina kasa matkaoppaita iltalukemiseksi. Matkalehdistä saan aika vähän enää irti, vaikka joskus niitä tarjouksesta tilaankin. Niissä käsitellään aika harvoin paikkoja, joissa en olisi käynyt tai jotka kiinnostaisivat menemään.
8. En juuri ostele matkamuistoja, mutta vaatteet kertovat omaa tarinaansa. Tänäänkin oli jalassa farkut Venetsiasta, tennarit Miamista, huppari Sveitsistä.

New York 2010 132
Talvinen New York

9. Pidän myös talvesta. Tänä talvena alkoi tehdä mieli Keski-Eurooppaan hiihtokeskukseen, vaikken edes laskettele ja hiihtäminenkin on varsin satunnaista. Olisi mukava ulkoilla kunnolla lumisissa maisemissa ja juoda kaakaota takan ääressä.
10. Pitkän työmatkan vuoksi joudun ajamaan paljon autolla. Vapaa-aikana en mielelläni aja, paitsi hyvällä säällä pimeässä hiljaisilla teillä. Ulkomailla ajamisen olen ulkoistanut. Aika voittajaolo oli, kun yhden viikon ajelin Italiassa.

Kesä-heinäkuu 2012 2586
Vuoristossa Italiassa

11. Haaveilen irtiotosta, vaikka vuodesta, jonka voisin kierrellä vain ympäri maailmaa ilman varsinaista päämäärää. Haaveet ovat onneksi ilmaisia.  

Annikan kysymykset minulle tulevat tässä.

1. Jos sinulle tarjottaisiin mahdollisuutta lähteä turistimatkalle Pohjois-Koreaan, lähtisikö, ja miksi / miksi et?

Tietenkin lähtisin! Vaikka heti! Maa on kaikessa merkillisyydessään kiehtova. Tietenkään en arvosta sen sulkeutuneisuutta, eliitin hyviä oloja ja heikoimpien nälkää (jos siis ulkomaailmaan valuvat tiedot pitävät paikkansa). Tiedän myös, että turistille näytetään vain kulissi, ei koko totuutta, mutta kyllä lähtisin, siitä huolimatta.

2. Typerin tai ärsyttävin asia nykyisessä asuinmaassasi?

Kaikki on jonkun muun vika -ajattelu ja kateus harmittavat. Epäilemättä syyllistyn näihin itsekin. Olenhan suomalainen.

3. Jos et voisi asua nykyisessä maassasi etkä Suomessa, minne muuttaisit?

Koskaan en ole ulkomailla asunut enkä vakavasti sitä edes hatkinnut. Tietenkin useinkin tekisi mieli irtautua omasta arjesta, jättää kaikki taakse ja aloittaa jossain muualla. Vaikea on sanoa, missä se muualla olisi. Aika usein matkalla mietimme, voisiko ko. kohde olla se, josta vielä hankimme kakkosasunnon. Useimmin puheissa on ollut Veveyn kaupunki Sveitsissä. Pienet asunnot eivät ole siellä erityisen kalliita, mutta hintataso on Sveitsissä muuten aika pöyhkeä.

Sveisti2011 088
Vevey – Sveitsi-suosikkini

4. Voisitko kuvitella olevasi kotiäiti?

Voisin kuvitella. Helposti saisin päiväni kulutettua. Kuitenkin työ, oma raha ja riippumattomuus ovat minulle tärkeitä, joten ihan pysyvästi en työelämän ulkopuolelle voisi kuitenkaan jättäytyä.

5. Jos sinusta tehtäisiin reality-sarja, mitä se käsittelisi ja mikä olisi sen nimi?

Travellover maailmalla! Eiköhän siinä olisi realitya?

6. Onko sinulle vaikeampaa höpsötellä vai olla vakava?

Taidan olla aika kykenevä molempiin. Tuntemattomien seurassa vakavuus on helpompaa. Höpsöily vaatii tutut ihmiset.

7. Jos saisit muuttaa yhden asian ulkoisessa olemuksessasi, niin mikä se olisi vai muuttaisitko mitään?

Vain yhden? Vaikka joku on blogin kommenteissa haukkunut varpaani, ne ovat minusta ihan ok. Harvoja kovin sieviä olen ylipäätään nähnyt. Litteän vatsan tahtoisin.

8. Viettäisitkö mieluummin päivän käärmeitä kuhisevassa viidakossa vai meressä alueella, jossa on nähty haita?

En ole seikkailija. Sääli. Olen tossukka. Ehkä kuitenkin lähtisin riittävän isolla purtilolla merelle.

9. Mitä kieliä puhut?

Olen säälittävän huono puhumaan vieraita kieliä. Voisi luulla, että matkailua harrastavalla tilanne olisi toinen. Ei ole. Lähinnä englannilla pärjään. Italiaksi saan ihan perusperus asioita hoidettua.

10. Jatkokysymys: Toivoisitko, että osaisit enemmän kieliä?

Todellakin! Kuinka mieletöntä olisi sujuvasti keskustella ihmisten kanssa kaikkialla maailmassa?!

11. Mikä biisi soi taustalla, jos kuuntelet musiikkia just nyt?

En kuuntele, mutta toivoisin voivani pian kuunnella Biaggio Antonaccin uutta levyä. Se ei taida olla kyllä vielä edes kaupoissa. Netistä täytynee tilata, koska Suomessa kukaan ei tuota loistoartistia tunne. On siis Italiassa megasuosittu. Oli juuri konsertoimassa Laura Pausinin kanssa New Yorkissa. Ai olisinko halunnut olla siellä??? 

Padova 331

Haastan mukaan Tämä matka -blogin Annan, Pieniä polkuja maailmalle -blogin Sannan ja Meriharakan Pirkon. Kaikki muutkin saavat ehdottomasti osallistua, jos siltä tuntuu! Teille valmistelin tällaiset kysymykset (perustelethan myös vastauksesi):

1. Oletko joutunut tinkimään jostain matkailuharrastuksesi vuoksi?
2. Jos saisit matkustaa tulevaisuudessa vain kolmessa maassa, mitkä ne olisivat?
3. Kuinka monella kielellä pystyt tilaamaan lasin viiniä / oluen / jäätelön?
4. Kenet julkisuuden henkilön ottaisit mukaan autiolle saarelle?
5. Kuka on idolisi/esikuvasi?
6. Pidä matkailumielessä pieni mainospuhe kotikaupungistasi. Miksi siellä kannattaisi vierailla?
7. Minkä maanosan, maan tai alueen ruoasta tai ruokakulttuurista pidät eniten?
8. Jos et olisi suomalainen, minkä maalainen olisit, eli oletko huomannut muistuttavasi jotain toista kansallisuutta tai koetko yhteenkuuluvuutta johonkin kansaan?
9. Juna vai bussi? Metro vai ratikka? Laiva vai lentokone? Miten matkustat mieluiten?

IMG_0136

10. Mikä on erikoisin tarina jonkin matkasi takana, siis miksi päätit lähteä johonkin kohteeseen?
11. Suosikkikuvasi, jonka olet matkalla ottanut?  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

8 comments

 1. Olipa kiva postaus! Hyvät vastaukset ja myös erittäin hyvät kysymykset seuraaville! 🙂

  1. Kiva kuulla. Olen vähän huono puhumaan itsestäni. Yritin uudet kysymykset liittää matkailuun.

 2. Kiitos, haaste otettu vastaan! 🙂

  1. Mukavaa, jos lähdet mukaan. Joihinkin kysymyksiin tekisi itsekin mieleni vastata. 🙂

 3. Jee, kiva kun jaksoit vastailla 🙂 Näitähän oli oikein kiva lukea. Ja todellakin, meren rannalla asuminen olisi luksusta, siitä haaveilen itsekin. Australiassa asuessa asuin noin 10 minuutin kävelyn päässä älyttömiltä hiekkarannoilta ja se oli aivan parasta, kaipaan sitä nyt ihan hirveästi! Meri voi olla tosi pelottavakin, etenkin sellaisella pilvisellä tai myrskyisellä säällä, mutta siinäkin on oma hieno tunnelmansa.

  Ja hei huippu tuo Vespa, onko tuo kuvan Vespa sun? Ihana! Ja pakko vielä kommentoida tuota matkalehtiasiaa, kun itsestä tuntuu ihan samalta! Siis että samoja vanhoja kohteita useimmiten aiheena, tai ehkä sellaisia mitkä ei niin itseä kiinnosta (Pärnu, Välimeren kolutut paikat jne)…Yleensä jos on omia juttuja ollut Matkalehdessä niin luen sen painoksen muutkin 😀

  1. Tuo Vespa on aidoilta kulmiltaan Italiasta. Omani on hyvässä tallessa odottamassa, että pääsisin autokouluun ja sitten ajelemaan. Tyttömäisen valkoisen sijaan minulla on musta.

   Ahaa, kirjoitat Matkalehteen? Mielenkiintoista. Joistain reissuistani, etenkin Algerista, kaverit melkeinpä painostaneet tarjoamaan juttua johonkin. En vain ole saanut aikaiseksi.

  2. Kaipasin välillä jotain muuta kuin Lähi-idän reissujuttujemme jatkamista, joten sain sitten minäkin aikaiseksi vastata haasteeseesi. Oli ihan kivaa – eli kiitos tästä! Vastauspostaukseni löytyy täältä.

  3. Kato kun hieman mattimyöhäisenä huomasin tämän sun kommentin täällä! Mutta siis joo aina välillä kirjottelen Matkalehteen, nyt viimeisin juttu olla vuodenvaihteen tienoilla printissä. Nyt koetan työstää juttua parhaillaan, mutta vitsit kun se vie aikaa! Olisi vain 3 päiväinen työviikko ja sama palkka, niin sitten ehtisin muitakin juttuja tekeen 😉