Type and press Enter.

Expedition Arcada ja mitä tekemistä minulla on sen kanssa

Expedition Arcada on Suomen suurin retkikunta, joka lähtee viikon kuluttua Ranskaan seikkailemaan. Jos yhtään olet Travelloverblogia lueskellut, joutunet miettimään, miten tämä minuun liittyy. No eipä paljon, mutta sen verran, että sain oman kymmenminuuttiseni seikkailua, kun PekkaNiska nosti minut hetkeksi Forumin kauppakeskuksen seinälle istuskelemaan seikkailija Pata Degermanin kanssa ja heiluttelemaan jalkoja 16 metriä katutason yläpuolelle.

Untitled

Paras on palata ihan alkuun. Expedition Arcadan yksi PR-tilaisuus oli tiistaina, kun Pata Degerman nousi vuorokaudeksi kauppakeskus Forumin seinälle telttaan ja vietti siinä koko päivän ja yön. Minulle tarjoutui mahdollisuus ilmoittautua Patalle juttukaveriksi hetkeksi. Mitään ajattelematta tietenkin laitoin sähköpostia asiaa Arcadassa hoitavalle tytölle, ja vasta kun sain viestin, jossa toivotettiin tervetulleeksi mukaan, aloin miettiä, mihin olen ryhtymässä. Ei minulla varsinaisesti ole korkeanpaikankammoa, mutta 16 metrin korkeus on juurikin sen 16 metriä korkeammalla, kuin yleensä kotikaupungissani hengailen.

Siinä se oli, Mannerheimintien puolella, Forumin lasikulmalla. Sen saattoi nähdä, kun tarpeeksi kallisti niskasta. Näkyi vain heiluvia jalkoja. Että sinne pitäisi mennä heiluttelemaan omia. Minulle puettiin valjaat, painettiin kypärä päähän ja sidottiin kamera kiinni, ettei se putoa kadulla kulkevien päähän, koska yleisöäkin oli paikalla jonkin verran (ilman kypärää) – ja ei muuta kuin nosturiin ja ylös.

Untitled

 Kyllä siinä polvet tutisivat, kun ryömin nosturista teltan pohjalle. Telttakangas oli vielä kasassa pään yläpuolella, kun siinä Pata Degermanin kanssa sanoimme käsipäivää. Teltan pohja oli ehkä 1,5 x 2 metriä ja heilui mukavasti Patan liikehtiessä. Minä istuin paikallani kuin seiväs. Olin pyytää häntä olemaan liikkumatta, mutten kehdannut. Tokihan lohdutti, että vaijerit, joiden varassa roikuimme, kestäisivät suunnilleen sadan minun painon, ja että jos päättäisin hypätä, omat valjaani toki pysäyttäisivät ilmalentoni. No juu en hypännyt.

Untitled
Tässä todiste, että olin minä itse siellä ylhäällä, ei pelkkä kamerani jonkun mukana.

Vähän ehdin jututtaa Pataa projektista. Expedition Arcada oli saanut alkunsa, kun hän oli ollut puhumassa Arcadan ammattikorkeakoulussa. Hänelle oli selvinnyt koulussa olevan 17 linjaa, jotka edustavat todella monenlaisia aloja – ja joiden yhteinen kokoonpano olisi kuin retkikunta. Siitä kaikki alkoi. Kun Arcadan rehtorikin oli antanut luvan, alkoi sponsorien kerääminen ja retken suunnittelu. Tällaisessa moniammatillisessa yhteistyössä opiskelijoilla on mahdollisuus oppia niin paljon miustakin kuin omasta alastaan, ettei paljon parempaa opintoprojekti voisi olla. Sponsoreita on mukana niin paljon, että projekti pyörii omillaan ilman koulun tukea.

Ehdin vielä kysellä, mistä Patan oma seikkailijan ura on alkanut, onhan hän kuitenkin (Wikipedian tietojen mukaan) opiskellut teollista muotoilua, joka ei sellaisenaan ihan näihin hommiin valmenna. Vastaus oli oikeastaan aika odotettu: rajojen kokeilua, henkistä ja fyysistä.

Siinä ammattiseikkailijan vieressä Helsinkin yläpuolella istuessani mietin, että blogini slogan aikuisten seikkailuista olisi epäilemättä vaihdettava. Olenhan hädin tuskin aikuinen retkeilijä. Toisaalta meille kaikille seikkailut ovat erilaisia, jokainen seikkailee tavallaan. Paljon meillä on kaikesta huolimatta myös yhteistä. Patan motto kuuluu suunnilleen niin, että koska kuitenkaan koskaan ei ole oikea aika, on unelmia syytä toteuttaa juuri nyt.

Liian nopeasti tuli aika sanoa heippa ja norpan sulavuudella liukua takaisin nostolavalle. Myönnän, että vasta lavalla uskalsin kunnolla katsoa suoraan alas ja ottaa kuvan elämästä Mannerheimintiellä. Niin fiiliksissäni olin, etten ehtinyt miettiä estetiikkaa lavalta alas kavutessani. Eivät meinaan ole ihan kaikkein paras yhdistelmä tällainen latinoahteri ja sen ympärille sidotut valjaat, mutta onneksi moisia ehdin miettiä vasta paljon myöhemmin.

Untitled

Expedition Arcadaa voit seurata ainakin Twitterissä (@Exp_Arcada), Instagramissa (@Expedition Arcada), Facebookissa (Expedition Arcada) sekä nettisivulla www.expeditionarcada.com sekä Pata Degermanin somekanavilla Twitterissä (@Pataexplorer), Instagramissa (@Pataexplorer) ja Facebookissa (Patrick “Pata” Degerman) ja samoissa kanavissa häshtagillä #expeditionarcada.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

8 comments

 1. Tuo on ollut kyllä hauska tempaus! Kiva, että lähdit mukaan korkeuksiin ja raportoit meille 🙂

  1. Innostun helposti, ja onneksi niin. Oli huikea kokemus tällaiselle nössölle.

 2. Hieno postaus ja kivaa, että pääsit kiikkumaan tuonne ylös! Sieltä pääsi katselemaan Helsinkiä vähän eri kulmasta 🙂

  1. Kiitti. Vähän eri nousta PekkaNiskalla Mannerheimintiellä kuin omin voimin Ranskassa, mutta jokainen “seikkailee” omissa rajoissaan. 🙂

 3. Hei siistiä! Parhaat jutut on monesti vähän jänskiä 🙂

  1. Omalle epämukavuusalueelle on joskus hyvä mennä. Nytkin kannatti.

 4. Mielenkiintoista!

  1. Eikö! Seikkailua voi seurata monesta kanavasta. Taitaa ensi viikolla alkaa!