Type and press Enter.

Dubaissa saavuttaa luksuskin uuden tason: One&Only Royal Mirage

Dubain-lentojen tarjonta on lisääntynyt ja niitä tuntuu saavan ihan pilkkahintaan. Tarjousten alle 200 euron lennot ovat tuntuneet melkein rikolliselta jättää ostamatta. Kun sama noin kuuden tunnin lentoaika on Dubaihin ja Kanarialle, aika moni tulee kokeilleeksi ensin mainittua. Syy, etten ole lähtenyt noilla hinnoilla edes minilomalle, on se, että kävin Dubaissa pressimatkalla juuri viime keväänä. Siltä reissulta jäi esittelemättä One&Only Royal Mirage, yksi ihanimmista hotellikokemuksista ikinä. Yritin jättää tämän ankeimpaan ja harmaimpaan syysloskaräntäpäivään todellisuuspaoksi, mutta haluan uskoa, ettei niitä tänä talvena enää tulisi.

One&Only-hotellit ovat nimensä mukaisesti ainakin minun kokemusmaailmassani aika ainutlaatuisia, sellaisia kerran elämässä -kokemuksia. Olen hyvilläni, että sain tämän kokemuksen. En tiedä, tarvitsenko sellaista enää, mutta olen sen kokenut ja laajentanut taas näkemystäni siitä, miten voi matkustaa. Toisaalta One&Only Royal Miragessa asustellessani pelkäsin, kelpaako mikään sen jälkeen enää. On onneksi kelvannut, koska kymmenen reissun vuositahti vähenisi ehkä pariin kolmeen, jos aina pitäisi panostaa näin. Toukokuussa sen huonehinta oli halvimmillaan noin 400 euroa, satunnaisesti valittuna päivänä tulevassa tammikkuussa 550 euroa yöltä.

Kun hotelliin tulee sisälle, avautuu vähän pimeäkin käytävä ja oikeastaan aika vaatimattoman oloinen vastaanottotila, mutta muutaman askelen päässä on jotain ihan muuta. On palatsimainen käytävä, jonka katto hipoo taivasta ja jonka marmorilattia on niin kaunis, että sitä pysähtyy vain tuijottamaan. Sisäänkirjoittautumista ei tehdä sillä vaatimattomalla tiskillä vaan baarissa tervetulojuoma käsissä, niin kuin nykyään yhä useammin hyvätasoisissa hotelleissa on tapana.

Untitled

Untitled
One&Only Royal Mirage koostuu useammasta hotellirakennuksesta. Tämä, jossa me majoituimme, on Arabian Court nimeltään. Arabityyli jatkuu läpi koko rakennuksen.

Hotellihuoneen kuvailu on minusta ylipäätään aina varsin vaikeaa. Siellä on sänky, ehkä nojatuoli, kylpyhuone, suihku, amme… mitä milloinkin. Jos huone on erityisen mukava tai kaunis, sen kyllä huomaa, mutta miten sitä kuvailisi? Tuoreet kukat, ehdottomasti plussaa. Upottavan mukavat ja pehmeät aamutossut sellaisten littanoiden flipfloprämpylöiden sijaan. Mutta ei kai kukaan valitse hotellia sen perusteella, millaiset tohvelit siellä on? Mutta ehkä nyt turvaudun kuviin. Tällainen on One&Only Royal Miragen halvin huone. Ja se on ihana.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled
Näköala parvekkeelta

One&Only Royal Miragella on omaa yksityistä rantaa kilometri. Jos siis kaipaa omaan rantaelämään kaupustelijoita, joutuu täällä pettymään. Mutta jos taas pitää rantakävelyistä, voi aika pitkälti kävellä poistumatta oman hotellin turvasta. Toukokuussa meri oli niin lämmintä, ettei sen voi sanoa kävelyn jälkeen oikein virkistäneen, mutta oli se sentään 36-asteista ilmaa viileämpi. Itse en rannalla loikoillut, mutta yksi seurueemme naisista kertoi palveluihin kuuluneen muun muassa aurinkolasien puhdistuksen.

Untitled
Hiekkaranta ja pilvenpiirtäjät -kombo jaksaa aina häkellyttää.

Untitled

Altaalla varjon alla tuli hetki oltua, kunnes toukokuinen Dubain aurinko kävi liian tukalaksi. Aurikolaseja kukaan ei puhdistanut, mutta kylmää vettä, viilentäviä pyyhkeitä ja hedelmiä tarjottiin sielläkin. Allasalue oli kaunis, mutta jotain erityistä jäin kaipaamaan. Tarkoitan siis, että jollain spesiaalilla tämän tasoisen ja hintaisen hotellin pitäisi minusta erottua muista joka alueella. Näytti, että enemmän panostettin altaalla palveluun kuin puitteisiin.

Untitled

Untitled

Untitled

Näiden luksushotellien nurja puoli meille tavallisille reissaajille on usein se, että vaikka hotellissa raaskisi yöpyä, muut hinnat tuntuvat siihen päälle aika kohtuuttoman kalliilta. Lähinnä tarkoitan ruokaa ja juomaa. Olin onnekas saadessani nauttia kaikesta huolehtimatta hinnoista. Aamiainen oli ihastuttava. Lounas sisarhotellissa, lyhyen venematkan päässä One&Only The Palmissa, oli luonnollisesti herkullinen. Palmin hotellilla voi muuten ihailla Dubain silhuettia ja käydä vaikka drinksulla, jollei raaski maksaa tonnia yöltä huoneesta tai kahta 130 neliön sviitistä (satunnainen päivä tammikuussa). One&Only Royal Miragessa on myös verrattain mukava auringonlaskubaari rannalla, jossa istuskellessa voi katsoa, kuinka Dubain taivas värjääntyy oranssiksi, ja kun aurinko on laskenut, voi viettää vaikka Beach Bar and Grillissä sellaista ruokafiestaa, ettei paremmasta väliä.

Untitled
Näkisin itseni niin tuossa terassilla katsomassa auringonlaskua. Tämä on One&Only The Palmilta.
Untitled
Dubain siluetti tuo mieleen New Yorkin, kun katsoo Manhattania Brooklynin puolelta.

Vaikka tällainen voisi olla ruokapäivä One&Only-hotelleissa:

Untitled
Aamiaishuone

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled
Lounaalla One&Only The Palmissa
Untitled
Kolmen ruokalajin lounaan hinta on One&Only-hotelleissa siinä satasen pintaan ilman juomia.
Untitled
Drinksut ennen illallista
Untitled
Auringonlasku One&Only Royal Miragen rantabaarissa
Untitled
Surf and turf – ah!
Untitled
En sano koskaan ei suklaakakulle.

Olen niin monesti haaveillut hammamiin menosta ja kunnon höyrysaunasta pesuineen, kuorintoineen ja hierontoineen, mutta en ole jostain syystä yksin uskaltautunut menemään. Luksushotellin spa ei tietenkään tarjoa samaa autettisuutta kuin satoja vuosia vanhat hammamit vaikka Istanbulissa, mutta kokemus sai minut palaamaan kesän aikana hammamiin Turkissa parikin kertaa: höyrytyksen ja kuorinnan vaikutus on jotain sellaista, etten ollut tajunnutkaan, kuinka pehmeäksi aikuisenkin ihmisen ihon vielä voi saada. Meille kävi kylä vähän vanhanaikaisesti: rentouttavan hoidon jälkeen ohjataan lepohuoneeseen, jossa rauhallinen musiikki soi. Siihenhän me nukahdimme, koko porukka, ja kun tunnin päästä heräilimme, olimme jo aika paljon seuraavasta tapaamisesta myöhässä. 

Untitled
Spasta olisi ollut ihan hauskoja kuvia pyykkimummon näköisistä kylpijöistä, mutta niiden kuvien julkaisuun en saanut lupaa.

Kuinka lämmöllä muistelenkaan tätä paikkaa. One&Only Royal Mirage oli tuolloin ehkä parasta, mitä minulle saattoi tapahtua. Olin todella stressaantunut ja väsynyt, voin sanoa huolien alla aika kasassa kulkeva. Kaksi päivää ympäristössä, jossa ei voi huolehtia oikein mistään, teki ihmeitä. On kai sanomattakin selvää, että olisihan tuonne vielä jäänyt, vaikka parvekkeelle mustaan ja lämpimään yöhön haistelemaan Persianlahden merituulia.  

Postaus on osa pressimatkaani Dubaihin 21. – 25.5.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

11 comments

 1. Yks tollainen hedelmäpoika tarjoiluineen tänne kiitos! Ja ananaksen voi sitten täyttää rommilla tai pina coladalla.

  1. Sinä sen sanoit! Miksi en tajunnut sanoa hedelmäpojalle, että sitten kun muut hedelmät on syöty, minulle ananas kiitos. Täytettynä. Ei hedelmillä.

  2. Kuka niitä hedelmiä muka kaipaa…

 2. Olisi kiva lukea vaihteeksi oikeista matkakokemuksista näiden sponsoroitujen mainosten sijaan. Hieno ranta, mutta kuka haluaa viettää siellä aikaa, kun paikaliselämä puuttuu?

  1. Hei Mervi, se, että olin pressimatkalla, ei tee kokemustani yhtään vähemmän oikeaksi. Milloin yhteistyöreissussa on ollut huomautettavaa matkailijan kannalta, aina sanon siitäkin.

   Olet ihan oikeassa, että harvoinpa hotellilla tulee kovin paljon hengattua, juurikin koska se oikea maailma on ulkopuolella, mutta joskus on tilanteita, jolloin haluaa vain nauttia vaikka juuri rannasta tai hotellin palveluista. Minä olen vähän sellainen harakka, jolle kaikki kiiltävä (lue: laadukas) tuottaa kyllä mielihyvää.

 3. Laadukkaalta näyttää ja kyllä kelpaisi tuo lämpö tähän aikaan vuodesta! Jotenkin tuntuu, että juuri Dubaissa kuuluukin majoittua noin, että pääsee oikeaan fiilikseen. Dubai on ollut joskus harkinnassa mainitsemasi lämpö+lentoaika -yhdistelmän ansiosta, mutta jäänyt toistaiseksi. Ehkä silti joskus, kenties vaikka parin päivän pysähdyksenä matkalla jonnekin kauemmas. Ihan noin paljoa en pystyisi hotellihuoneesta maksamaan, mutta lohduttaudun sillä, etten kuitenkaan osaisi olla luksushotellissa kuin kotonani 😀

  1. Tiedätkö, juuri Dubaihin mennessä mietin, että kaksi hotellia, joissa asuimme, olivat todella hienoja, että miten niissä osaakaan olla, vaikka laadukkaasti tykkään yleensäkin asua. Mutta kun ei niissä sitten ollutkaan mitään eroa oman olem isen suhteen. 😀 Dubai on omassa erikoisuudessaan sellainen, että kyllä se joskus kannattaa nähdä. Uskon monelle kerran riittävän, mutta eihän sitäkään näkemättä tiedä.

 4. Ah Dubai… lämpenin sille kunnolla vasta toisella kerralla, joten tuohon vastaukseesi Mikan kommenttiin sanoisin, että joskus kannattaa kurkistaa toistekin 🙂 Ensimmäisen kerran jälkeen oli nimittäin sellainen olo, että nyt tämä on nähty, ja toisen kerran jälkeen taas sellainen, että oikeastaan ihan mielellään palaisin vaikka kolmannen ja neljännenkin kerran.

  Siellä tuota blingblingiä kyllä riittää… ja mikäpäs siinä. Kyllä ihan varmasti nauttisin olostani tuollaisessa hotellissa, joskaan en osaisi kuvitella maksavani noin paljon hotellista kuin aivan poikkeustilanteessa. Tosin lähes tuon verran maksoimme viime keväänä hulppeasta sviitistä Bellagiossa Las Vegasissa, mutta yövyimme vain pari yötä ja jotenkinhan se “aito Vegas-kokemus” oli saatava, kun vauvan kanssa reissasimme, emmekä voineet vetää mitään perinteistä Vegas-rilluttelua.

  Tätä juttua lukiessa ja kuvia katsellessa tuli kyllä niin Dubai-fiilis, vaikka olikin esittely vain yhdestä hotellista siellä. Ihanalta näyttää, voisin syödä about kaikki nuo ruuat juuri nyt ja paistattaa päivää noissa maisemissa ♥

  1. Dubai on harmittavan kallis. Toisaalta siitä ei ehkä haluta edes tehdä halpamatkakohdetta uskonnollisista ja kulttuurisista syistä. Matkailijoiden määrää halutaan lisätä tuntuvasti, ja halvat lennot epäilemättä edesauttavat sitä. En sitten tiedä, ovatko UAE:n subventoimia, sillä onhan alle 200 kaukolennosta todella halpa. Tämä siis tuli mieleen, kun puhuit hotellin hinnasta. Olen alkanut ajatella, että kohteessa kannattaa ehkä ottaa pari eri majapaikkaa ja tasoitella sillä tavalla hintoja. Dubaissakin osa ajasta loman alussa jossain vaatimattomammassa ja lopussa vaihto vaikka juuri One&Onlyyn. Kustannukset pysyvät paremmin kurissa, ja matkan lopusta jää huippukiva fiilis.

 5. Nojo on pytinkiä kerrakseen.

  Dubai. Niin. Sinne minä ja Bellakin otettiin juurikin nuo edulliset lennot viime tammikuussa kun Miika lekotteli Indonesian auringon alla. Koko paikasta jäi ristiriitainen tunne. Toisaalta on hienoa ja kaikkea kun homma toimii ja voi vain olla ja nauttia. Toisaalta, kun tietää miten kurjissa oloissa moni siirtolainen siellä työskentelee, se tekee nauttimisesta vähän haastavampaa.

  Näyttää paikalta, johon voisi kyllä helposti mennä olemaan vain viikoksi rankan työrupeaman jälkeen, jos vaan seteleitä riittää takataskussa. Ihania kuvia kertakaikkiaan, houkuttelevia. Ruoasta jäi jotenkin hassu fiilis Dubaissa. Periaatteessa kaikki oli hyvää, mutta mitään ylivertaisia makukokemuksia ei löytynyt edes 140 euron perjantaibrunssilla.

  1. 140 eurolla pitäisi saada jo pala taivasta! Muistan näiden ruokien olleen todela hyviä, mutta satanen kolmesta ruokalajista on suolainen hinta. Toisessa hotellissa, jossa tuolla reissulla asuin, oli katkarapuja, joiden kanssa minä ja toinen suomalainen olisimme voineet avioitua. Siinä päästiin makumaailman huipulle.

   Olen samaa mieltä, että Dubaista jää ristiriitainen fiilis. Se on helppo kohde, mutta ei tee lähtemätöntä vaikutusta. Mutta jokin siinä houkuttelee palaamaan. Mutta taas laadukkaan majoituksen hinta voi olla ihan pöyhkeä. Mutta se voi olla missä tahansa.