Downtown – minun lempialueeni New Yorkissa

Downtown – minun lempialueeni New Yorkissa

New York on valtava. Tavallisena lomapäivänä tulee helposti käveltyä kymmenen kilometriä, vaikka ajaisi välillä metrolla. Huomasimme myös, että jos asumme Midtownissa pilvenpiirtäjien juurella, myös vietämme suurimman osan ajasta siellä. Siksi oli tietoinen valinta majoittua Downtowniin. Kun asuu SoHossa, tulee tutustuttua paremmin Manhattanin eteläisiin osiin, niihin, joissa kaduilla on nimet, ei pelkkiä numeroita.

Ja niiltä kaduilta löysin minun Manhattanini, se osa kaupunkia, josta pidän eniten.

Untitled

Untitled

Untitled

SoHo, NoHo, TriBeCa, Greenwich Village, Chinatown, East Village. Onhan näillä kaupunginosilla määritelmät (etelään tai pohjoiseen siltä ja tältä kadulta, itään tai länteen joiltain muilta), mutta karttaa katsomattakin on helppo huomata, milloin kyltit ovat kiinaksi tai ravintoloiden nimet Napoli, Nonna tai Lombardi. Muiden kohdalla vaihtumisen huomaaminen onkin vaikeampaa, mutta ilmeisesti alueiden identiteetti on niin voimakas, että todella usein liikkeiden mainoksissa ja markiiseissa sanotaan kaupunginosan nimi.

Untitled

Little Italy ei enää ole italialaisten siirtolaisten kaupunginosa. Se on sisäänheittäjiä ja turistikamaa. Silti ilahduin Italian lipun värein maalatusta palopostista kadun reunassa ja muutamasta vierekkäisestä talosta, jotka oli maalattu samoin.

Untitled

Untitled

Untitled

Chinatown tuntuu edelleen olevan kiinalaisväestön suosimaa aluetta,

Untitled

Jokaisessa Downtownin osassa tuntuu olevan pääkatunsa, ainakin sellainen jolla on eniten kauppoja, vaikkapa Bleecker Street Greenwich Villagessa. Joitain selviä erojakin on, mutta vaikka kuinka yritin niitä määritellä, en osannut sanoiksi pukea. Greenwich Village tuntui ainakin lauantaina jotenkin eläväisemmältä kuin muut, mutta myös TriBeCassa oli vaikkapa katumyyntiä, vihanneksia, lihaa, leipää, kojuissa, kahvilat täyttyivät ja tyytyväiset citykoirat lenkkeilivät.

Untitled

Untitled

East Villagessa olemme piipahtaneet useinkin, koska siellä on Orpheum Theatre, jossa esitetään STOMPia. STOMP kuuluu jokaiseen New Yorkin matkaamme. Tavaksi on muodostunut hakea liput suoraan teatterilta ja samalla katsella kulmia. Osumme lounasaikaan lippujen ostoon, syömme jossakin lähiravintolassa ja esityspäivänä käymme samassa kulmabaarissa lasillisella. On aika ihanaa, että on muodostunut jo tällaisia rutiineja. 8th Streetillä (lähtee ihan siitä 2nd Avenuelta teatterin kulmalta) on sen oloisia liikkeitä, että keskiluokkainen minäni on vähän hämmentynyt mutta toisaalta innostunut maailman monimuotoisuudesta. Toisaalta sen varrella on joogastudio, johon miehet ja naiset marssivat matot kainalossa. Juuri paluumatkalla lentokoneessa nähtiin päivän lehdestä, että jokin niistä erikoisista kaupoista lopetti 41 vuoden jälkeen. Se selittikin, miksi jengi heilu kameroineen sen edessä.

Untitled

Untitled

Kuvan perusteella tämä saattoi olla se suljettu liike.

Untitled

2nd Avenuella. Minusta vanhanaikaset leffateatterin kyltit ovat ihania!

Lipunmyynnin aukeamista (tällä kertaa aukesi yhdeltä) odotellessa käymme yleensä lounaalla. Suoraan teatteria vastapäätä (eli 2nd Avenuella, heti 8th Streetin eteläpuolella) mainostivat kaupungin parhaaksi äänestettyjä hampurilaisia. Oli äänestys sitten järjestetty perhepiirissä tai paikallisten palomiesten keskuudessa, jotka hakivat omat lounaansa, on todettava, että ei yhtään väärin äänestetty. Paikka oli aika kiireisen oloinen, ei palvelultaan mitenkään erityinen, mutta hamppari toimi!

Untitled

Paul’s Da Burger Joint

Untitled

Downtownissa on minusta enemmän luonnetta kuin Midtownissa. Voi nähdä koiranulkoiluttajan tulevan kotitalostaan, parin karvakorvan odottelevan kahvilan edessä, lenkkeilijöiden hölkkäävän ohi kahvimukeineen. Olen mieluummin osana newyorkilaista vapaa-aikaa kuin hektistä työaikaa ja toimistoja. En oikein osaa muilla tavoilla kuvata tunnelmien eroja. Se on ehkä itse koettava. Silloin huomaa eron.

Untitled

Maailman söpöimmät

Untitled

Untitled

Osa viehätystä on myös rosoisuus, mutta sitä on vain vähän. Parkkipaikkojen (useimmiten noin 15 dollaria/puoli tuntia, ihanan kallista!) graffitit, klubien edustojen omaleimaisuus, harvat autiot talot, jotka eivät enää parhaissa voimissaan. Downtownin katuja kulkiessa voi hetken ajatella olevansa jossain muualla, ehkä pienemmässä kaupungissa, mutta jossain kadun päässä näkyvät aina pilvenpiirtäjät, lasi, teräs ja tehokkuus, mutta Downtown on silti ihmisen kokoinen.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Onneksi pelkästään Downtownissa pysyttelemällä saa lounaaseen mennessä käveltyä helposti 6 – 7 kilometriä ja illalliseen mennessä tuplat. Näin ainakin minä oikeutan itselleni kaikki herkkuruoat ja ehkä viinilasitkin. Aamiaiset ovat aloittaneet kaikki herkkupäivämme, joita on sitten jatkettu erilaisissa kohtuuhintaisissa ruokapaikoissa. Toki Nobussa olisi saanut pääruoista maksaa 40 dollaria ja muut siihen päälle mutta jätettäköön Nobu niille, joiden ei tarvitse miettiä rahaa. Olen ylipäätään huono jakamaan ravintolavinkkejä, mutta jos ikinä liikut SoHossa ja haluat maailman parhaita ranskalaisia, mene Delicatesseniin. Sen parmesaani-tryffeliranskikset ovat kalliit (9 $), mutta niistä riittää hyvin kahdelle, jos ottaa muutakin syötävää. Minusta ne olivat niin hyvät, että kävimme kahdesti. Lisäksi söimme milloin lohta, lihapullia, simpukoita tai kanansiipiä.

Vähän edellisistä kaupunginosista pohjoiseen on Chelsea. Chelsea Marketista kirjoittelinkin jo sadepäiväjutussa, mutta toinen must see meillä oli High Line Park, tavarajunan ilmaradalle rakennettu puisto. Se ei ollut ihan parhaimmillaan näin talvella, kun lehdet puissa ovat ruskeita ja viima puhaltaa Hudsonjoelta niin, että korvat heiluvat tuulessa. Mutta tietääpähän nyt, mihin tulla seuraavaksi, jos palaa kaupunkiin kesällä, piknikeväiden kanssa paistattelemaan päivää. Puistoon pääsee monesta kohdasta. Me aloitimme eteläpäästä Gansevoort Streetiltä. Puisto jatkuu 34th Streetille, mutta nyt talvella 30th – 34th Streetien väli oli suljettu (mutta avautuu taas keväällä).

Untitled

Kävelyä kohti pilvenpiirtäjiä High Line Parkissa

Untitled

Näkymiä alas puistosta

Untitled

Teräslangasta taivutettu graffiti

Ensikertalainen epäilemättä mieluusti ottaa hotellin Midtownista. Siellä mekin olimme kolme ensimmäistä kertaa. Jos viides kertaa vielä tulee, tiedän palaavani Downtowniin, jollen sitten ihan täysin yllätä ja asu Brooklynissa.

Untitled

Untitled

Untitled

Next Post:
Previous Post:
There are 48 comments for this article
 1. Avatar
  Heidi / Maailman äärellä at 22:34

  Kylläpä tuli New York -ikävä tätä postausta lukiessa. Sait niin hyvin tuotua tunnelman ruudun toiselle puolelle asti. Mekin viime New Yorkin matkalla keskityttiin enemmän Downtowniin, ja minutkin se hurmasi mutkattomuudellaan. PS. Toi koirakuva on niin liikkis ❤️.

  • Avatar
   Annika Author at 23:18

   Koirat kahvilan edessä olivat niin liikkikset. Niitä näkyi siellä täällä. Varsinkin satteella saatoin jäädä katsomaan, ettei tyyppejä vain jätetty pitkäksi aikaa. Ei ollut. Isännät tai emännät hakivat vain kahvimukinsa ja jatkoivat matkaa. Noidenkin isäntä tuli ulos ennen kuin itse ehdimme kuvaussession perään sisälle.

 2. Avatar
  Mika / Lähtöportti at 23:02

  Tykkäsin itsekin kovasti noista villageista, Greenwich Villagesta erityisesti, toistaiseksi ainoalla New Yorkin matkalla. Otin muuten itsekin kuvan tuosta Trash Vaudeville -kaupasta. Tällaisten postausten lukeminen synnyttää lähes pakottavaa tarvetta palata takaisin. Esimerkiksi High Line Park kiinnostaisi kovasti. Ja kun nyt juuri näin Brooklyn-leffan, niin Ellis Island ja Brooklyn olisi myös mielessä päällimmäisinä.

  • Avatar
   Annika Author at 23:16

   Kirjoitan jotain Brooklynistakin vielä. Ehkä se lisää entisestään New York -kuumettasi. 🙂

 3. Avatar
  Maarit at 09:21

  Ihana postaus! Olen seurannut innolla näitä New York juttuja, onhan se yksi lempikaupunkini. Olen ihan samaa mieltä, me majoituimme toistaiseksi ainoalla New York visiitillä Lower Eastsidella muutaman korttelin päässä Chinatownista. Oli ihan nappivalinta, tykättiin kovasti alueesta ja tehtiin pitkiä kävelyjä tuolla eteläisellä Manhattanilla. Metrot kulkee nopeasti ympäri kaupunkia, joten Midtowniin pääsee kuitenkin helposti.

  Samalla kommentoin tähän, että eilen selailin vanhoja Istanbul postauksiasi. Täältä kun löytyy aina melkein kohteesta kun kohteesta juttuja, niin mukava hakea inspistä. Ollaan harkittu kevätreissua Turkin suuntaan!

  • Avatar
   Annika Author at 12:43

   New Yorkissa on jotain taikaa kyllä! Viikko oli kerralla riittävästi, mutta palaan kyllä vielä!

   Istanbul on toinen niiiin ihana! Olen aivan Istanbul-fani! Kiva, jos sait inspistä mun jutuista! Kevät on siellä varmaan ihanaa aikaa. Itse lähden Turkkiin kesäkuussa, mutta sillä reissulla taitaa Istanbul jäädä välistä. Roadtrippailen muualla.

 4. Avatar
  Jenna / With huge passion for life at 10:50

  New Yorkin kaduille olisi ihana mennä kävelemään ja fiilistelemään eri kaupunginosia. Parmesaani-tryffeliranut kuulostavat eksoottiselta! Nämä kuvat eivät kyllä yhtääm lievitä matkakuumetta Nyciin. Tosin lomabudjettia saa vielä hetken kasvattaa, että tuolla voisi viikon viettää 🙂

  • Avatar
   Annika Author at 13:06

   Juuri käveleminen eri kauounginosissa on minusta ihan parasta tuossa kaupungissa. Ne ranut eivät oikeastaan ole eksoottiset. Ne on vaan maustettu. Ja niiiin hyviä. Tahtoo lisää. Linjat eivät. 🙂

 5. Avatar
  Sateenmuru at 12:39

  Hienoa, loistavat kuvat. Tämän vinkkauksen perusteella menen suoraan Downtowniin ensimmäisellä New Yorkin matkallani, milloin se sitten tulekaan! Todella tunnelmallisen näköistä ja rakennukset näyttävät niin monumentaalislta mutta samalla pittoreskeilta. Viedäänköhän siellä eläimiä lainkaan kahviloihin vai odottavatko ne aina ulkosalla?

  • Avatar
   Annika Author at 13:05

   Downtownista pääsee kuitenkin yhdessä metron sujauksessa Midtowniin, tehokkuuden, lasin ja teräksen juurelle. Sitten voi palata taas tänne toisenlaisille kulmille.

   Yritän miettiä, näinkö koiria kahviloissa, ja taitaa olla niin, että kaikki olivat ulkona – ja omistajilla ne kahvimukit käsissä.

 6. Avatar
  Stacy at 16:05

  Mä tykkään rosoisuudesta, mutta rapakon tänne puolelle on tullut uutisia siitä, että Village olisi gentrifikoitunut. Se selviää lähinnä lauseestasi “ihanan kallista”. Jep, köyhät joutuvat muuttamaan pois, tilalle tulevat keskiluokka ja joogamatot. Samalla häviää omaleimaisuus.
  Vanhan ajan leffateatteri on kyllä hieno, joskin sen ohjelma ahdistaa minua. Minua nyt ylipäätään ahdistaa nykyään kaikki, paitsi sorsat puistossa. Elämässä tullut lättyyn sen verta, että minusta on tullut seinän vieriä kulkija. Moni ei pysty siihenkään.

  • Avatar
   Annika Author at 13:03

   Se on just noin: kaikki rosoiset taiteilijakaupunginosat Manhattanilla alkavat olla keskiluokkaistuneet ja kallistuneet. Normaalia kehitystä mutta valitettavaa. Niinhän on käynyt entisille työläiskaupunginosille myös vaikkapa Helsingissä.

 7. Avatar
  Mirka/Reason for a Season at 00:12

  Haaveilen oikeastaan jatkuvasti New Yorkista..ja silti luulen, että siitä ei tulisi uusi suosikkikaupunkini. Haluaisin mahdollisimman pian testaamaan nämä ennakkofiilikseni. Harmi vaan, ettei tuo ole varsinaisesti ihan halpiskohde. Saattaa siis olla, että minulla menee vielä hetki, ennen kuin tuonne matkustan :P. Kaupungissa on kyllä nätin näköistä aurinkoisena päivänä.

  • Avatar
   Annika Author at 13:02

   Jos luit budjettipostausten kommentteja, niissä kerrottiin myös keinoja mennä Nyciin budjetilla ja todistettin sen olleen mahdollista, mutta totta on, että esimerkiksi asuminen on hirveän kallista verrattuna vaikka Thaimaahan. Moni tykkää kaupungista, mutta siinä on myös luotaantyöntäviä piirteitä. Mutta kyllä se kokeilla kannattaa. Ennen ei tiiä. 🙂

 8. Avatar
  Mira / Exploras at 21:53

  Tuollaisesta kilometrien keräilystä minäkin tykkään! Olen ollut Nykissä kerran, enkä niin kovasti syttynyt, mutta saattoi vaikuttaa tuonajan minibudjetti (viikon visiitti puolen vuoden reissulla) 😉 Pitäisi antaa ehkä uusi mahdollisuus.

  • Avatar
   Annika Author at 23:05

   Luultavasti minibudjetti vaikuttaa. New Yorkissa on niin paljon kaikkea, että jos kaikessa pitää miettiä, riittävätkö rahat, oleminen on aika ankeaa. Mutta toisaalta miksi mennä uudelleen, jos tuntuu, ettei ole omaan makuu. Maailmassa on niin paljon ihania paikkoja, joihin saa kaikki rahat menemään kuitenkin.

 9. Avatar
  Virpi/ Täynnä tie on tarinoita at 00:15

  New Yorkista on moneksi. Mielenkiinnolla näitä juttuja lueskelen ja kasvattelen New York kuumettani (hah, pääsis nyt ensin vaikka edes Tallinnassa käymään) Silti kiehtova kaupunki ja hienoja kuvia!

  • Avatar
   Annika Author at 10:25

   Totta, kaupunki on monipuolinen – ja aivan valtavan suuri. En tiedä, kuinka kauan siellä pitäisi viettää aikaa, että voisi sanoa tuntevansa kaupungin.

 10. Avatar
  Sir Bizler at 00:23

  Jostain syystä NYC ei ole ikinä allekirjoittaneeseen iskenyt, vaikka useampi reissu myös sinne on takana. Mun mielestä kaupunki ei ole niin kallis, kuin kuvitellaan (ja olen testannut kuitenkin Waldorf Towersin Presidental Suiten), mutta toki jokainen näkee kalleuden omalta tontiltaan. Ehkä mä tarvitsen sopivan oppaan näyttämään kaupungin hienoudet 🙂

  • Avatar
   Annika Author at 10:23

   No onpa kiva, että olet ollut Waldorf Towerin sviitissä ja sekään ei ollut sinulle kallis. Kaikki tosiaan on suhteellista. Ehkä tekemällä ihan tavallisia asioita sinäkin nauttisit kaupungista. Ehkä niitä parhaita juttuja ei saakaan rahalla?

  • Avatar
   Meri / Syö Matkusta Rakasta at 01:02

   Heh pakko kommentoida tähän, anteeksi! Ensinnäkin, mä niin mielelläni majoittuisin tällä alueella. Toisekseen, Sir Bizler, toi oli nyt kyllä (surku)hupaisin kommentti pitkään aikaan! 😀 Eiköhän kaupunkien kalleudelle ole olemassa sellainen ihan yleinen mittari, jonka jokainen päässään tajuaa, oli omat lähtökohdat sitten köyhät tai varakkaammat. Esimerkiksi kaikilla suomalaisilla se lienee yleensä sama. Ehkä sulla ei sitä mittaria sitten ole, mutta hitto kun ärsyttää tollainen “jokainen näkee kalleuden omalta tontiltaan”.

  • Avatar
   Annika Author at 12:20

   Ajattelin vain, että ehkä mä sitten omalla tontillani vaan olen köyhä… Hänen mielestään. Sitten mietin viimeistä virkettä, että oliko kömpelö iskuyritys, mutta ei se varmaan ollut, koska olen köyhä. Koska 30 dollaria tunnin pysäköinnistä oli minusta kallista. ;D

 11. Avatar
  Johanna Hulda – Discovering Sunbeams at 15:45

  Vaikuttaapa viihtyisältä New Yorkiksi! En ole kaupungissa käynyt tai sinne mitenkään hinkunut saati hirveästi tutustunut muutenkaan, mutta tämän postauksen myötä alkoi kyllä hippasen kiinnostaakin, kun näemmä tuota rosoisuuttakin löytyy. Ihania nuo paloportaat ja katutaide. Harmi kyllä, että Little Italyssa ei enää oikeasti asu italialaisia, mutta onneksi China Townista sentään löytyy vielä kiinalaisuutta. 🙂

  • Avatar
   Annika Author at 17:05

   Rosoisuus on tietenkin aika suhteellista Manhattanilla. Kaikkea siistitään, vuokrat nousevat, alueella ennen asuneet joutuvat muuttamaan pois ja vauraammat muuttavat tilalle, mutta nämä kulmat ovat kuitenkin erilaisia kuin keskikaupungin jollain tapaa steriilit toimistokorttelit. Paloportaissa on jotain todella kiehtovaa, koska tekevät katukuvan niin erilaiseksi kuin missään muualla (ainakaan missään, missä itse olen käynyt).

 12. Avatar
  sari matkalla at 16:30

  Todellakin mielenkiintoisemmalta vaikutti nämä kuvat kuin ennen näkemäni. Tuollaiseen nykiin itsekin haluaisi tutustua, tuollaiseen aitoon ja rosoiseenkin. Minulla ei ole juuri ollut kiinnostusta Amerikkaa kohtaan mutta nälkä kasvaa syödessä. Katselin talojen rappuja, niihin ei korkeanpaikan kammoinen kyllä kiipeäisi :).

  • Avatar
   Annika Author at 17:07

   Mimullakin kiinnostus Yhdysvaltoja kohtaan on vasta alkanut kasvaa. New York on kiinnostanut ennenkin, mutta muut alueet aika vähän, enkä kovin paljon ole maata nähnytkään. Kuitenkin matkablogien lukeminen on saanut minua kiinnostumaan esimerkiksi kansallispuistoista. Matkablogit luovat uusia tarpeita. 🙂

 13. Avatar
  Laura at 21:58

  Näyttääpä mukavan rosoiselta ja persoonalliselta 🙂 Yhdysvallat on vielä kokematta mutta ehdottomasti haluaisin New Yorkin nähdä. Tykkään tutustua kaupungeissa semmoiseen aitoon ja elämänmakuiseen puoleen, sitä näyttää näillä kulmilla olevan!

  • Avatar
   Annika Author at 13:32

   Manhattanilla aitous ja elämänmakuisuus ovat aika suhteellisia. Tietenkin kaikki on aitoa, siis ihan tavallista asutusta, työpaikkoja jne., mutta Downtownissa varsinkin siistiytynyt, muuttanut muotoaan, kaikki teollisuus muuttanut pois, rakennettu asuntoja jne. Mutta elämää näillä kulmilla on, sitä ihan tavallista.

 14. Avatar
  Laura / Laura’s Itinerary at 00:07

  Upeita kuvia. NYC on ihan suosikkini kaupunkikohteista. Kaikille löytyy jotain sen useista kaupunginosista. Lenkkeily High Linella… Nyt tuli ikävä!

  • Avatar
   Annika Author at 13:30

   Juoksijoita ei nyt näkynyt, mutta tosiaan, lenkkeilyyn High Line on varmaan hyvä. Kadulla kun liikennevaloja on kaiken aikaa. TUolla saisi pistellä tauoitta. 🙂

 15. Avatar
  Meidän matkassa / Monna at 09:00

  Oih New York New York! Olen salaa suunnitellut kotona että syksyllä haluaisin taas tuolla ihanassa kaupungissa käymään, eikä tää postaus nyt ainakaan tätä halua poistanut 😀 Käynkin lukasemassa sen budjettipostauksen kanssa jos vaikka edullisia majoitusvinkkejä löytyidi, lentojahan tällä hetkellä saa hyviin hintoihin 🙂

  • Avatar
   Annika Author at 13:28

   Budjetti-postaukseni eivät varsinaisesti valitettavasti anna vinkkejä budjetti-matkailuun. Hotellisivustoja selailemalla näkyi kyllä ihan edullisiakin majoituksia, mutta taisivat olla aika kaukana Manhattanilta. Siellä asuminen tosi kallista. Mutta jos sinulla on haave, toteuta se! Siksi niitä on. 🙂

 16. Avatar
  Arna / Cocoa etsimässä at 13:09

  New York -kuume iski! Tai no, se on ollut päällä jo pitkään, mutta tämä ei ainakaan lievittänyt sitä :). Mun on jotenkin vaikea hahmottaa noita Nykin kaupunginosia/alueita. On downtownia ja midtownia, on loweria ja upperia, eastia ja westiä… Mutta siis luulisin, että meidän ekalla ja toistaiseksi ainoalla New Yorkin -matkallamme kolme vuotta sitten meidänkin lempparialuetta oli just tää Downtown. Upeita kuvia ja ihana tunnelma tässä jutussa :).

  • Avatar
   Annika Author at 13:26

   Olen vähitellen alkanut hahmottaa. 5th Avenuelta itään ja länteen ja sitten jostain (en tiedä mistä) etelään ja pohjoiseen. 🙂 Mutta ei ne nimet, kunhan nauttii. Kaupunginosien rajoja en edes yrittänyt hahmottaa, mutta jossain vaiheessa vain aisti, että nyt on siirrytty seuraavalle alueelle. On niiden luonteissa kuitenkin eroa. Kai.

 17. Avatar
  Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi at 13:30

  En niiiiiiiiiiiin voi kiittää tästä tarpeeksi – New York-kuume raivoaa ihan valtoimenaan ja tämä oli upeine kuvineen juuri selaista fiilistelyä, mitä nyt kaipasinkin <3

  • Avatar
   Annika Author at 13:34

   Ihanaa, että tuli tarpeeseen! Toivottavasti matkakuumeesi nousi eksponentiaalisesti. 🙂

 18. Avatar
  Sandra at 16:17

  Mikä matkakuume tuosta postauksesta tuli! New York nyt on sellainen ikuisuusunelma, jonne en kuitenkaan varmaan pariin vuoteen pääse käymään. Muutenkin kuvat ja teksti välittivät hienosti kaupungin tunnelmaa.

  • Avatar
   Annika Author at 20:12

   Voi kiitos! On ihana kuulla, että omat ajatukset välittyvät suunnilleen niin, kuin on ajatellut. Ja jos saan nostettua matkakuumetta, olen onnistunut. 🙂 Mutta niin kai on, että oma fiilis heijastuu myös teksteihin.

 19. Avatar
  Sari Saviranta / Inspired by the sun at 23:10

  Reissukuume vaan nousee! New York on ollut listallani jo varmaan miljoona vuotta, mutta jotenkin sinne meneminen on aina jäänyt jonkun muun jalkoihin. Ihanaa, kun Nyki-postauksia tulee tasaiseen tahtiin sieltä täältä niin tieto kerääntyy tässä ohella vähän vahingossa 😉 Tää oli tosi hyödyllinen!

  • Avatar
   Annika Author at 12:21

   Kiva kuulla, että postauksesta oli hyötyä mahdollisen oman reissusi suunnitteluun. Kyllä New York on sellainen ainakin kerran elämässä käytävä. Voi olla, ettei suurkaupunkielämä kiinnosta kuin sen kerran, mutta kaupunki on niin valtava ja niin monipuolinen!

 20. Avatar
  Sanna I Siveltimellä at 03:39

  Aaah, ihana New York! Ja naulan kantaan, nyt liikutaan mun lempparihoodeilla <3 Ollapa sikarikas ja asua tuolla… Brooklyn kilpailee kyllä tämän kanssa aika vahvasti. Tuli muuten järjetön ikävä Nyciin näitä kuvia katsellessa…

  • Avatar
   Annika Author at 12:17

   Katsottiin, että pientenkin asuntojen vuokrat siinä 4000 ja enemmän. Oli ihan hyvä palata omaan kotiin. Mutta on noilla kulmilla niiiiin ihana käydä.

 21. Avatar
  Mr. Mondo at 11:03

  En tiedä mihin katosi piitkä epämääräinen sepustukseni ja rakkaudentunnustukseni tälle kaupungille.
  Todetaan nyt vaan, että helvetin kivoja kuvia.

  • Avatar
   Annika Author at 12:16

   Voi harmi. Olisin miellläni lukenut rakkaudentunnustuksen. En ole ennen kuullut, että blogini kommentointi reistailisi. Toivottavasti ei ollut siitä kiinni. Mutta iso kiitos kehuista. Minähän ne kuvat olen ottanut. 🙂

 22. Avatar
  Liza in London at 00:46

  Ihana postaus ja upeita kuvia! Mä kuulun siihen (harvinaiseen?) matkailijalajiin joka ei ihastunut Nykkiin ainakaan ihan täysillä heti ensimmäisellä (ja tähän mennessä ainoalla) reissulla. Budjetti saattoi kyllä mullakin vaikuttaa asiaan, samoin kun ne “Why are you travelling alone?” -kysymykset joita kuulin useammalta taholta – tai sitten juuri se, että olin liikkeellä yksin. Haluan kuitenkin ilman muuta antaa kaupungille uuden mahdollisuuden, ja ensi kerralla aion panostaa majapaikkaan, koska se on ainakin mulle niin iso osa matkan toimivuutta. Kun joku vielä kertoisi, mistä päin kaupunkia löytyisi edes suhteellisen edullinen mutta samalla hyväkuntoinen hotelli – sellainen, jossa ei tarvitsisi pelätä bed bugeja… 🙂

  • Avatar
   Annika Author at 13:34

   Ilmeisesti tosiaan olet harvinaisuus, mutta ei minun ole vaikea ymmärtää, miksi et pitänyt kaupungista erityisesti. On siinä luotaantyöntäviä asioista, kuten juurikin kaiken kalleus. En tiedä budjettiasi, mutta minusta ainakin tuohon aikaan, kun me matkustimme, ihan Times Squaren kupeessa Wellington oli alle satasta yö ja saanut ihan kohtuullisia arvosteluja. Sitä näyttävät jotkin matkatoimistotkin käyttävän. Se ainakin olisi keskeisellä paikalla. Sesonkiaikaan varmaan sekin kallistuu.

 23. Avatar
  Tiia/ReiseReise at 21:40

  Juu, tuonne on joskus päästävä! Vaikea sanoa, kun ei ole kaupungissa koskaan käynyt, että mikä on suosikkialue…ehkä sellaista ei edes tule. Tärkeää on nähdä musikaali Broadwaylla ja se yks patsas. Kuvia ei saisi kommentoida, mutta ovat kyllä upeita ja samaa mieltä “maailman ihanimmat”.

  • Avatar
   Annika Author at 21:49

   Saa kuvista sanoa mitä haluat. Kiva, jos tykkäsit! Vapaudenpatsaan näkee kivasti vaikka ilmaiselta Staten Islandin lautalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.