Type and press Enter.

Divepoint Alcoy – ei pelkästään sukeltajille

Vaikka tämä on hotellipostaus, tämä on paljon muutakin. Tutustuttuasi hotelliin pääset tutustumaan myös rämpylöihin, rantaelämään, karaokeen ja filippiiniläiseen kyläelämään – siihen maailmaan, jota pääsee helposti katsomaan sukellusten välillä, ennen tai jälkeen, tai vaikka ihan sukeltamattakin. Ei pinnan alle meneminen kuitenkaan Divepoint Alcoyssa majoittumisen ehto ole.

Kun tulin kutsutuksi tutustumaan Divepoint Alcoyn toimintaan Cebun saarelle Filippiineille, myönnän miettineeni hetken, millaiseksi muodostuu suhteeni 2,5 tähden majoituspalveluihin. Ei paikka kuvissa huonolta näyttänyt, mutta ei sellaiseltakaan, mihin tavallisesti itse varauksia tekisin. Mutta kuvat eivät tehneet paikalle oikeutta. Jos 2,5 tähden paikat olisivat aina tällaisia, kustannustehokkaana tyttönä valitsisin niitä useammin.

Divepoint Alcoy on saksalais-filippiiniläisen parin omistama mutta suomalaisjohtoinen. Se koostuu päärakennuksesta, jossa on baari ja ravintola, kuudesta uima-altaan ympärille rakennetusta bungalowista sekä rannassa olevasta sukelluskeskuksesta ja muutamasta huoneesta. Bungalowit ovat pelkistettyjä, mutta siistejä, tilavia, valoisia ja tehokkaasti ilmastoituja. Tällaisissa paikoissa huoneessa oleillaan aika vähän, ja minunkin olohuoneeni oli enemmänkin riippumatossa terassilla. Oma riippimatto – aika luksusta. Rantatalon yläkerran parvekkeelliset huoneet ovat aika vastaavia kuin bungalowit, ja niiden parvekkeelta on aika kiva merinäköala. Yhden hengen huoneet – kapealla parisängyllä varustetut kyllä – sen sijaan jättäisin budjettimatkailijoille, ja silloin hinta-laatusuhde olisi ehdottomasti kyllä kohdallan.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Joskus pienilläkin asioilla on suuri merkitys. Arvostan esimerkiksi sitä, että kaikissa huoneissa sekä julkisissa tiloissa ja sukelluslaivalla on vesiautomaatit. Ei ole muovipullorumbaa ja jätevuoria. Minibaarin tai oman jääkaapin puuttumista ensin vähän harmittelin, mutta Divepoint Alcoyssa hinnat ovat sen verran maltilliset, ettei omien eväiden mukana pitämiseen ole oikeastaan tarvetta. Aamiainen on simppeli, mutta täysin riittävä. Pisteet kunnollisesta hedelmävalikoimasta. Täällä opin myös syömään ja erityisesti tykkäämään mangoista, joita epäilemättä Suomen talvessa ikävöin. Lounasta ja illallista saa listalta ja illallista myös buffasta, joka kokoaa useimpina iltoina kaikki asiakkaat ja myös sukellusopettajat syömään yhdessä. Tällaiseen pieneen paikkaan yhtä suurta perhettä -ajattelu sopii hyvin.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Suurin osa asiakkaista ei poistu hotellin alueelta kuin veneellä vedenalaiseen maailmaan. Mutta vaikka et sukeltaisi, Divepoint Alcoy on hyvä valinta. Jos haluat rannalle, on parinsadan metrin kävelymatkan päässä hotellilta vasemman käden suuntaan Tingko beach, alueen parhaaksi sanottu. Paratiisiranta se ei ole, mutta se on kiva ja siisti. Rannalla on enemmän paikallisia piknikmeiningillä kuin turisteja. Aurinkotuoleja ja -varjoja ei ole, mutta ei ole kaupustelijoita eikä hännystelijöitäkään. Yhden hotellin baari ja ravintola tarjoavat laadukkaita palveluja, ja jos ei niin ole puitteiden perään, vähän vaatimattomampikin ruokala rannalla on.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Kävelyetäisyydellä ei ole muuta, mutta Divepointista oikean käden suuntaan on muuta mielenkiintoista, ja se on tavoitettavissa tricyclellä alias rämpylällä (ihan oma nimi, mutta kerrassaan kuvaava). Rämpylä on Filippiinien vastaus tuktukeille ja lava-autoille. Se ei ole privaattimobiili vaan joukkoliikenneväline. Niitä ajaa päätietä Alcoyn kohdalla taukoamatta. Jos ei mahdu ensimmäisen kyytiin, tulee toinen ennen kuin ehtii edes harmitella tilannetta. Kyytiin mahtuminen on paljolti kiinni pyrkijöiden kansallisuudesta: filippiiniläisiä mahtuu lukuisia enemmän kuin suomalaisia, vaikka olisi pituiseni hukkapala. Enemmän vaikuttaa ahterin koko. Ja kun luulee, että nyt on matkustajakapasiteetti täynnä, kuski ottaa koripallon, laittaa sen  tankin ja penkin välissä olevaan tyhjään tilaan, istuu päälle, ja niin vapautui hänenkin paikkansa asiakkaalle.

Kymmenellä pesolla (20 senttiä) ajelee rämpylällä Obong Springin risteykseen. Obong Spring on kylmävesilähde, jossa voi viilentää itseään helteessä – jos tarkenee. Vesi siis oikeasti on kylmää. Voi siellä laulaa karaokeakin. Karaoke on löytänyt Filippiinit.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

20 pesolla rämpylä vie Dalagueteen. Se on lähin vähän isompi kaupunki ja tarjoaa katsauksen filippiiniläiseen kyläelämään. Olisin halunnut viettää paikassa tunteja, vaellella sen suunnilleen kaikki kadut ja kujat, mutta kuumuus oli liikaa. Ja kaaos. Filippiiniläinen elämänmeno on aika kaoottista. Mutta näin markkinat, sairaalat, koulusta purkautuvat lapsilaumat. Tein parhaani ollakseni jäämättä rämpylän, fillaritaksin tai jalankulkijoiden jyräämäksi. Ja kun kaiken keskelle sitten vielä pelmahti moderni pitkänmatkan linja-auto, se jotenkin ei vain tuntunut sopivan kulissiin. Se oli kuin aikakone tulevaisuudesta laskeutuneena menneisyyteen.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Majoitusta kannattaa kysellä suoraan Divepoint Alcoysta. Suoraan varaamalla on parempi valikoima huoneita kuin varauspalveluissa, eikä hinta ainakaan korkeampi ole. Samalla on helppo kysellä ja sopia sukelluksista, jos olet niistä kiinnostunut. Divepoint Alcoyn suomalaisesta sukelluskoulusta voit lukea lisää tästä ja nettsivuille pääset tästä.

Yhteistyössä Divepoint Alcoyn kanssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 comments

  1. Hienot trooppiset maisemat!

    1. Hotellin olemusta tosiaan hallitsi vihreys. Sen huomasi heti, kun astui pihalle.

  2. Kiva juttu, tonne mä haluan.

    1. Sitten vaan varaamaan lentoja. Nyt on esimerkiksi messujen aikaan hyviä tarjouksia. 🙂

  3. Hyvä.juttu, kiitos! Palasin torstaina Filippiineiltä. Dive point alcoy jäi väliin vaikka aluksi suunniteltiin sielläkin yöpymistä. Saarihyppely vie yllättävän paljon aikaa! Meidän reitti oli Cebu-Bohol-Siquijor- ja takaisin Cebuun josta lähti lento hong kongiin 😊 Suosittelen Filippiinejä lämpimästi kaikille jotka rakastaa aurinkoa ja kuumuutta. Ihana maa!

    1. Meillä oli hyppely harkinnassa, mutta pelästyin lauttojen turvattomuutta. Millainen fiilis sinulle jäi vai lensitkö saarten välit?