Type and press Enter.

Condado, San Juan – kuin Karibian Ibiza

Olen monesti tainnut puhua jotain matkustusperiaatteistani. Hyvää laatua kohtuulliseen hintaan voisi olla yksi periaatteitani. San Juanissa oli aika rikkoa sääntöjä. Halusin erinomaista laatua ja olin valmis maksamaan siitä aika paljon: kaksi yötä La Concha A Renaissance Resortissa maksoi yli 400 euroa. Puhun siksi yksikössä, että tämä hotelli oli nimenomaan minun valintani ja minun Visaltani.

PicMonkey Collage

Netissä kaikki vaikutti melkeinpä täydelliseltä. Hotelli osattiin esittää juuri sellaisena, että melkeinpä rakastuin siihen: “hip and cool, retro and chic, stylish and sophisticated”, “one of Tripadvisor’s top-rated, luxury San Juan resorts” jne. Kuvissa kaikki oli tietenkin täydellistä.

No, ei ollut täydellistä. Huoneessa haisi viemäri. Ongelmaa yritettiin ratkaista suihkuttamalla huoneeseen odööriä, joka vain pyrki peittämään kakan hajun. Parvekkeen ikkunasta näkyi uima-allasalueelle, joka oli hotellin rakennusten välissä, aika pieni ja toimi kelluvana kapakkana. Allasalue (ja altaat myös) oli tupaten täynnä kaljoittelevia amerikkalaisnuoria, sellaisia vähän päälle parikymppisiä. En tiedä, millä rahalla tuo ikäluokka juhlii, mutta siellä ne olivat, unelmieni hotellissa. Uima-altaaseen ei siis oikeasti ollut mitään asiaa, jollei olisi halunnut seistä paikallaan ja juoda kaljaa. Sama meno jatkui siihen asti, että aurinko laski.

PicMonkey 3

Kaljajengi ei vaivautunut muutamaa askelta rannan suuntaan, joten siellä sai maistaa pienen palan sitä tyyliä, jota hotellista etsin. Valkoiset pedit valkoisella hiekalla olivat mukavat, baariin oli pari askelta. Mutta voin sanoa, että muovimuki vähän latisti tunnelmaa. Punainen lippu kielsi menemästä mereen uimaan (ei sentään hotellin vika).

La Concha sijaitsee vilkkaalla Ashford Avenuella, joka herää kunnolla auringon laskettua. Kaukana oli vanhan kaupungin charmi. San Juanin iltaelämä, ainakin osa siitä, näyttäisi keskittyvän Ashfordille ja sen lähikaduille. Tunnelma oli kuin “etelässä”, parhaissa (pahimmissa) pakettimatkakohteissa, joissa kävin joskus -80 – 90-luvulla. Vertaukseni Ibizaan saattaa tosin olla väärä, enhän ole siellä koskaan ollut, mutta se jotenkin vastasi mielikuvaani tällaisista paikoista.

PicMonkey Collage1
PicMonkey Collage2

Ashford Avenue on ravintoloita ja kuppiloita toinen toisensa vieressä, alkoholi- ja tupakkakauppoja. Oli siis paikkoja, joihin kaljajengi saattoi siirtyä uima-altaasta auringon laskettua. Myönnän, että olimme päiväsaikaan vanhassa kaupungissa eikä illalla ollut kiinnostusta laajentaa reviiriä Condadon puolella enää kovin laajalle. Saattaa olla, että kauempaa olisi löytynyt miellyttävämpiä kulmia, mutta alun perin vanha kaupunki ja La Concha olivat syyt ylipäätään jäädä saarelle. Old San Juan ei tuottanut pettymystä, mutta hotelli ei mitenkään ollut hintansa veroinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments

  1. Mielenkiintoista oli lukea tämä oman reissun jälkikäteen. Alun perin piti mennä La Conchaan, mutta tämän perusteella hyvä, että ei menty. Curacaossa samaisen ketjun allasalue oli niin hulppea, että ajateltiin tämänkin hotellin olevan erinomainen. Nyt kun dollari on euroon nähden järkyttävän vahva, niin sai maksaa saman verran vieläkin huonommasta hotellista.

    Condado oli meille kanssa pettymys. No ei ollut edes siellä hirveitä hulinoita, mutta oli järkyttävä yllätys, että siellä ei kulje mitään rantabulevardia. Siinä sitä mennään kerrostalojen välistä rannalle, missä ei ole mitään tietä. Huvittavaa on siinä La Conchan vieressä paraatipaikalla oleva hylätty kerrostalo, joten potentiaalista rakennusmaastoa olisi paljon jäljellä.

    Itse en ole vielä San Juanista ehtinyt kirjoittelemaan, mutta ennen tulevia talvilomia on tarkoitus muutama juttu tehdä. Vanhakaupunki oli upea ja sinne kannattaa majoittua, iltaisin siellä oli todella hyvä tunnelma. Paras paikka iltaelämään San Juanissa on kuitenkin Santurce, aivan huikea paikallisten suosima mesta. San Juanin old towniin voisin palata vaikka uudelleen, Condadoon en. Enkä oikeastaan mihinkään muualle ainakaan pohjoisrannikolla kuin Old Towniin.

    1. San Juan on aivan ihastuttava! Sinne palaisin koska tahansa. Muistaakseni haluttiin kuitenkin asumaan rannalle, ei kaupunkiin. Tuo hotelli oli kuvien perusteella aivan huippu, mutta ei siinä kyllä rahalle vastinetta saanut. Ja samat mietteet, että Condado on nyt nähty.