Type and press Enter.

Carrien kengissä ja kotikulmilla

Jatkoimme viime kesän risteilyn jälkeen vielä New Yorkiin. Luin brooklynilaisessa baarissa sattumalta sanomalehtiartikkelin designerkengistä, siitä miten Sinkkuelämää-sarja vaikutti kalliiden kenkien kysyntään ja miten Bergdorf Goodmanin merkkikenkäalennusmyynti on todellinen tapaus kaupungissa. Ale alkaa jo toukokuussa, mutta paljon oli alennettuja kenkiä kesäkuun puolenvälin jälkeenkin vielä jäljellä (pitihän minunkin kenkäfriikkinä mennä tilanteeseen tutustumaan), eikä siihen luultavasti ole kuin yksi syy: varsinkin korkokengät ovat aivan hirvittävän epämukavia, suorastaan järkyttävän tuntuisia, jalassa.

Kokeilin useammat Louboutinit ja vaikka mitkä muut, mutta kertakaikkiaan niistä ei olisi ollut edes istumakengiksi. Tämä selittää, miksi mustia, yksivärisiä peruskorkkareitakin oli jäljellä ihan tavallisia kokoja. Alennuskengät olivat omissa hyllyissään koon mukaan lajiteltuna, normaalihintaiset esillä kauniisti ja houkuttelevasti. Kyllä minä voisin joskus ostaa jotkin ihanuudet, mutta kenkien tulisi oikeasti olla vähimmäisvaatimukseltaan käytettävät.

Photo 17.7.2013 19.45
Bergdorf Goodmanilla

Kengistä tuli sitten ajatus, että josko Carrien kotitalokin (64 – vai 66, en muista – Perry St) pitäisi käydä katsomassa. Netissä on useita sivustoja, joilla listataan sarjan ja elokuvien tapahtumapaikkoja. Aika monessa olen käynyt ilman Sinkkuelämää-ajatusta, mm. kirjastossa (Carrien ja Mr. Bigin suunniteltu hääpaikka), The Boathousessa (ravintola Keskuspuistossa, jossa Carrie ja Big kerran tapasivat), Brooklynin sillalla (Mirandan ja Steven tapaaminen eron jälkeen). New Yorkissa järjestetään myös kolmen tunnin pituisia Sex and the City -kiertoajeluja, joilla kierretään pelkästään sarjan ja elokuvan tapahtumapaikkoja. Sen verran sarjaa fanitin, että kävelykierrokselle voisin lähteä, mutta pelkkä bussin ikkunasta katselu ei houkutellut tarpeeksi (eikä miestäni ainakaan). Koska olimme muutenkin menossa Sohon ja Greenwich villagen suuntaan, pistäydyimme katsomassa tämän kuuluisan oven ja portaat.

carrie
Carrien portaat. Ihan teeman mukaisesti en ollut pukeutunut, vaan päällä oli matkan tässä vaiheessa (viimeinen päivä) jäljellä olevat ainoat puhtaat vaatteet. Jalassakin nolot Timberandit, kävelyyn tarkoitetut. Uusi käsilaukkukaan ei tainnut pelastaa tilannetta.
Parin talon päässä oli menossa toisenlaiset kuvaukset. Nämä ladyt olivat panostaneet minunkin edestäni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments

  1. Eläinten hyväksi kannattaa aina muutamasta roposesta luopua! 🙂

    1. Kyllä vain. Ihan kohtuullista on muutenkin jotenkin hyvittää ihmismassat talon edustalla, onhan se ihan tavallinen asuintalo.