Type and press Enter.

Bukharan kaduilla ja rikkaan kauppiaan käsittämättömän hienossa kodissa

Odotimme Uzbekistanin olevan erilainen, jotenkin rähjäisempi, huonommin pidetty, alkeellisempi, mutta erehdyimme. Historiallinen keskusta on erittäin siisti, ja vanhasta on pidetty hyvää huolta. Kadut saattavat olla kuoppaisia hiekkateitä, asuintalot eivät ihan Suomi-standardin mukaisia. Täällä on kuitenkin kaikkea omaleimaista, vaikutteita neuvostoajalta, historiasta, eri kulttuureista, vaikka mistä. Historiallisten nähtävyyksien välillä näkyi myös ihan oikeaa elämää.

Uzbekistan (150)

Uzbekistan (152)

Uzbekistan (190)

Uzbekistan (191)

Uzbekistan (194)

Uzbekistan (196)

Uzbekistan (242)

Jotta historia ei täysin päässyt unohtumaan, vierailimme museossa pienen kävelymatkan päässä keskustasta. Talo ei näkynyt kadulle, vaan sinne mentiin parista portista ja toisen talon sisäpihan läpi. Kadulla oli vain museum-kyltti, joka sekään ei vielä paljastanut, mistä on kyse. Me osasimme etsiä sitä keskustassa näkemämme mainoksen vuoksi.

Sisäpihalla lähinnä haukoin henkeä paikan upeuden takia. Eivät sisätilat paljon kalvenneet. Kuvat kai kertoivat riittävästi. Ei minun liene tarpeen enempää hehkuttaa.

Uzbekistan (184)

FAYZULLA KHOJAEV HOUSE
“The Fayzulla Khojaev House was once home to oneof Bukhara’s many infamous personalities,the man who plotted with the Bolsheviks todump Emir Alim Khan. Fayzulla Khojaevwas rewarded with the presidency of theBukhara People’s Republic, chairmanship ofthe Council of People’s Commissars of theUzbek SSR, and finally liquidation by Stalin.

The house was built in 1891 by his father,Ubaidullah, a wealthy merchant. Fayzullalived here until 1925, when the Soviets con-verted it into a school. Meticulous restorationof the elegant frescoes, ghanch, latticeworkand Bukhara-style ceiling beams (carved,unpainted elm) has returned it to its formerglory. If there’s a tour group present you maybe treated to a fashion show.” (Lonely Planet)

Uzbekistan (161)

Uzbekistan (163)

Uzbekistan (170)

kaduilla

Uzbekistan (173)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 comments

  1. Kävittekö Ikeassa sisällä asti? Ei tainnut olla lihapullia tarjolla :)?

    1. 🙂
      Ei käyty Ikeassa. Täällä sisustusmaku ei ole ihan skandinaavisen pelkistetty.

  2. Todella mielenkiintoista! Kävi juuri ilmi, että haluan Uzbekistaniin. Vaikuttavatko paikalliset mukavilta? T: Linda Ma

    1. Heippa Linda, Uzbekistan oli kyllä kokemisen arvoinen! Olimme ihan liian lyhyen aikaa. Ihmiset ovat mukavia ja ystävällisiä. Monella varautuneisuuden takaa paljastuu kielitaidottomuus. Mutta kun itse hymyilee ja puhuu käsin, asiat hoituvat ja toinenkin saattaa hymyillä. Vain syömisen suhteen pitää olla varovainen. Muita turvallisuusriskejä ei ole (paitsi ylihintaa kiskovat taksikuskit, mutta niitähän on kaikkialla).