Bukarest ja vähän Draculaa

Bukarest ja vähän Draculaa

Tämän postauksen kuvat puuttuvat vielä. Samalla jutun nimellä löydät ne vanhasta Travellover maailmalla -blogistani.

Viimeisenä Itä-Euroopan kevät -sarjassani esittelen Bukarestia, jossa olimme vapun vuonna 2007. Kyllä vain kävi taas niin, että valokuvissa näkyy paikkoja, joista minulla ei ole minkäänlaista muistikuvaa. Tuon hallintopalatsin kaikessa massiivisuudessaan muistan kyllä elävästi ja hurjan leveät kadut, jotka johtivat palatsille. Yritän Tripadvisorin avulla selvitellä nimiä joillekin paikoille, mutta en onnistu. Sen kuitenkin – taas kerran – saan huomata, että ihan väärissä paikoissa olemme pyörineet ja vaikka mitä on jäänyt näkemättä. En olisi ikinä uskonut sanovani tätä, mutta nyt heräsi kiinnostus Bukarestia kohtaan uudelleen. On myös niin, että vielä kuusi vuotta sitten olin kiinnostunut kovin erilaisista asioista kuin nykyään. Yhtään ei kyllä haittaa, että olen kehittynyt matkalla (ja matkustamalla).

Selvästi mieleeni on jäänyt taksisysteemi. Takseissa on ulospäin näkyvillä hinnat, ja muistaakseni mittari laitettiin päälle ainakin kehotuksesta. Taksilla ajaminen oli edullista, jollei valinnut vahingossa ryöstöhintaista autoa, jonka taksa oli moninkertainen. Kerran piti tämäkin laillinen ryöstö kokea.

Muistan myös riemukaaren ja sen läheisyydessä sijaitsevan ulkoilmamuseon (Village museum, Muzeul Satului), joka on muuten Tripadvisorissa pisteitetty kaupungin viidenneksi parhaaksi kohteeksi. Museossa on yli 300 vanhaa rakennusta, romanialaista maalaisarkkitehtuuria.  

Ei Romaniaa ilman Draculaa, sanoisi kai joku. Transilvaniassa, kuvitteellisen kreivi Draculan ja vampyyrien mailla, emme kuitenkaan käyneet, mutta Snagovissa kyllä, noin 40 kilometriä Bukarestista pohjoiseen. Luostarin sanotaan olevan Vlad Seivästäjän hautapaikka (Wikipediasta: “Vladin saama liikanimi Dracula (tarkoittaa lohikäärmeen tai paholaisen poikaa) on päätynyt kuuluisan kauhukirjallisuuden vampyyrihahmon nimeksi, minkä vuoksi Vladiin viitataan joskus Dracula-hahmon todellisena esikuvana.”)

Snagovin luostarista katsottuna näkee järven (Snagov sekin nimeltään) vastarannalla Ceaușescun kesäasunnon, Snagov Palacen. Luin jostain, että nykyään palatsia vuokrataan erilaisiin tilaisuuksiin, vaikkapa konferensseihin tai häihin. 

Next Post:
Previous Post:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.