Type and press Enter.

Bomba – kylpyläkeidas Pohjois-Karjalassa

*Kaupallinen yhteistyö

Pohjois-Karjalasta tulee aina mieleen Leevi and the Leavingsin samanniminen kappale. “Minä lähden Pohjois-Karjalaan / vaihdan farkut verkkarihousuun”, siinä lauletaan. Verkkariin en kuitenkaan vaihtanut vaan simmariin, ihan uusiin bikineihin, ihan uudessa kylpylässä. Täysin uudistettu kylpylä Bomba Nurmeksessa, Break Sokos Hotelli Bomban yhteydessä, avattiin kuukausi sitten. Minut se pääsi yllättämään. Olin Twitterissä nähnyt muutaman Bomba on kiva -tyyppisen tviitin, mutta kun tuntien ajamisen jälkeen halki sumuisen ruska-Suomen astuin kylpylään, siinä ei ollenkaan maistunut kotikutoinen suomalaisuus vaan rohkea nykyaikaisuus.

Uudistettu kylpylä Bomba on tyylikäs

“Muistakaa laittaa uima-asut päälle”, sanoi respa, “meillä saunotaan miehet ja naiset yhdessä.” Perjantai-ilta oli sen verran rauhallinen, että suurta vahinkoa ei olisi tullut, jos olisin nakkena erehtynyt saunaan pinkaisemaan. Uusissa saunoissa on vielä niin ihana uuden tuoksu, vähän kuin uudessa autossakin aikansa on. Jotenkin en työviikon ja ajomatkan jälkeen osannut rauhoittua. Juoksin saunasta toiseen, välillä höyryyn, välillä heitin jäähileillä reissukaveria, ihan vain, koska sellainenkin mahdollisuus oli.

Sokos Hotel Bomba

Sokos Hotel Bomba

Sokos Hotel Bomba

Sokos Hotel Bomba

Sokos Hotel Bomba

Sokos Hotel Bomba

Sokos Hotel Bomba

Sokos Hotel Bomba

Sokos Hotel Bomba

Sokos Hotel Bomba

Allasalueella on yksi suuri allas monenlaisine suihkuineen ja virtauksineen. Sen yllä loistaa tähtitaivas. Kylpylän valaistus vaihtelee. Se hohtaa kaikissa väreissä. Poreallas on sisällä ja toiset ulkona. Illan pimeässä kaikki ympärillä oli mustaa. Olikin yllätys, että muutaman askelen päässä altaasta oli aamulla Pielinen. Reissukaveri osoitti sankarin elkeitä pulahtamalla 5-asteiseen avantoaltaaksi ristimääni vesikuutioon, jonka itse kiersin kaukaa. Sen viereinen 40-asteinen punaisena hohtava allas tuntui paljon mukavammalta. Ehkä ensin karaisu ja sen jälkeen ihana lämpö olisi optimaalinen yhdistelmä – rohkeille.

Sokos Hotel Bomba

Sokos Hotel Bomba

Sokos Hotel Bomba

Trattoria Pielisessä maistuu Italia

Hotellien ravintolat ovat Suomessa parantaneet tasoaan ihan huimasti viime vuosina. Aikani puhuin minäkin “vihreän kortin ravintoloista”, joissa käydään edullisen ruoan ja bonuksen vuoksi. Mutta tämä mielikuva alkaa olla syytä haudata aikansa eläneenä. Break Sokos Hotel Bomba on tästä erinomainen esimerkki. Sen Trattoria Pielinen tarjoaa erinomaista italialaistyyppistä ruokaa. Kun reissukaveri kysyi, miltä alkuruokani maistuu, sanoin ruoassani maistuvan Italia. Pääruoaksi syömäni taimen ja tattirisotto katosivat viimeiseen riisinmuruun – mutta aina on tilaa suklaakakulle. 

Aamiainen tarjoillaan samassa ravintolassa. Vilkkaimpaan aikaan linjastolla on melkoinen härdelli, jota epäilemättä olin itsekin aiheuttamassa, koska ei ollut ihan selvää, mistä suunnasta kapeahkoon tilaan on paras mennä ja mistä tulla pois. Sokos Hotellien aamiaisen pohja on kaikkialla sama, mutta joka paikassa tuntuu olevan jotain omaa myös mukana. Ainakaan ennen ole nähnyt suklaaputousta ja vaahtokarkkeja. Olisikohan niiden oheen saanut tilattua lasin kuohuvaa? Hmm. Ei huono aamu! 

Sokos Hotel Bomba

Sokos Hotel Bomba

Sokos Hotel Bomba

Sokos Hotel Bomba

Sokos Hotel Bomba

Sokos Hotel Bomba

Hyvät unet kylpijälle

Tiedätkö sen efektin, jos kotona remontoi vaikka eteisen, sen rinnalla alkaa kohta olohuone näyttää siltä, että olisi tuunausta vailla, vaikka siinä ei olisi mitään vikaa? Hotellille on käynyt vähän samalla tavalla. Kun kylpylä on saanut täysin uuden ilmeen, kun siinä on ripaus luksusta, sen rinnalla tavallinen tuntuu – tavalliselta. Break Sokos Hotel Bomba on erittäin siisti perushotelli, jossa nukkuu hyvin, mutta on se väkisin eri paria uuden kylpylän kanssa. Mutta ei Bomban kaltainen paikka ole niitä, joissa istuksitaan huoneessa. Siellä nautitaan kylpylästä ja luonnosta, tutustutaan karjalaisiin perinteisiin ja kulttuuriin Bombatalossa, hiljennytään tsasounassa, golfataan tai osallistutaan vaikka moottorikelkkasafarille.

Vaikka hotellille on annettu kolme tähteä, kaikilla varaussivustoilla se on saanut pisteitä vähintään 4/5. Sepä se. 

Sokos Hotel Bomba

Sokos Hotel Bomba

*Kaupallinen yhteistyö Pohjois-Karjalan Osuuskaupan ja Break Sokos Hotel Bomban kanssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 comments

 1. Täytyy myöntää, että en ole koskaan kuvitellut itseäni kylpylähotelliin, mutta viikonloppu Break Sokos Hotel Edenissä Oulussa laittoi miettimään, että tällaisen viikonlopun voisi viettää toistekin. Eden ei missään nimessä ollut Bomban veroinen, jäikin mietityttämään, että onkohan sekin jossain vaiheessa remonttilistalla…Paikka oli todella huippu aivan meren rannalla, joten voisi kuvitella että siihenkin jossain vaiheessa satsattaisiin. Mutta me viihdyimme ja nautimme kyllä olostamme.

  Bombahan vaikuttaa aivan unelmapaikalta kyllä!

  1. Minäkään en ole kokenut itseäni kovin kylpylähenkiseksi, mutta se johtunee siitä, että olen ollut vain väärissä kylpylöissä. Bomba taas oli erittäin oikea. Sokos remontoi kaiken aikaa jotain hotelleja. Pressan saneeraus on nyt kai jo valmis, Bomba hohtelee uutuuttaan. Oulun Eden taitaa olla varsinainen klassikko, joten luulisi senkin olevan remonttivuorossa jossain vaiheessa. Sitä ennen kannattaa ainakin ottaa vauhtia Bombasta. 🙂

 2. Sä huomasit myös tuon hotellihuone-efektin! Aiemmin, kun kylpylä oli vielä vanhassa asussaan, hotellisiipi oli upean uusi ja moderni. Nyt kun kylpylä hohtaa uutuuttaan, vaikuttaa hotelli yhtäkkiä vähän nuhjuisemmalta. Vaikka sitä se ei todellakaan ole.

  Kuten twitterissä saatoin jo aiemmin mainita, mä en ole vielä ehtinyt testaamaan allasosastoa, mutta hotellin asukassaunana toimi tuo kylpylän saunaosasto. Se(kin!) oli todella upea. Vaikka kieltämättä tuntui hieman hämmentävältä seikkailla saunasta toiseen paikan ainoana naisena…

  Noita suklaasuihkulähteitä on muuten useammassakin Sokos-ketjun Break-tyylin hotellissa. Ainakin Kolilla olen niihin törmännyt.

  1. Se just, miten kylpylä saa hyväkuntoisen hotellin vaikuttamaan aika aneemiselta. Johtunee siitä, että hotelli on niin perus, mitä taas kylpylä ei ole. Mutta ne toimivat yhdessä todella hyvin!

   Saunat ovat todella upeat! Vain höyrysauna aavistuksen liian kuuma, mutta se ei toki ole ulkonäköseikka. Ja voihan sen jälkeen sitten vilvoitella jäähileellä. 🙂

   Kolilla tosiaan oli suklaalähde. Jatkettiin Bombasta matkaa sinne. Pysyin edelleen lujana enkä sortunut dippailemaan vaahtokarkkeja, vaikka vähän mieli teki.