Type and press Enter.

Blogihaaste: Mitä meikkilaukussa matkalla?

Olin jonkin aikaa jo miettinyt kirjoittaa muutamasta omasta luottotuotteestani, mutten ehtinyt vielä, kun jo Tämä matka -blogin Anna haastoi minut kertomaan kosmetiikasta, joita pidän matkoilla mukana. Minulla on aina mukana säkillinen purkkeja, varmaan jotain turvatavaroita, joista jostain syystä en osaa luopua, mutta on mukana sellaistakin, mitä ilman olisi hankala olla.

PAP16215

Luultavasti moni muu paremmissa hotelleissa yöpyvä ei kuljeta mukana sampoota ja hoitoainetta, saahan niitä hotellista, mutta minä en kotoa poistu ilman omia tuotteita. Peseminen epämääräisillä hotellituotteilla tekee hiuksistani hattaran, suunnilleen sellaisen Simpsonien Margen. Kun ei ole hentoinen suomalaistukka ja sitä on kolmen normaalipään verran, on mietittävä, millä sitä pesen ja hoidan. Wella Sun suojaa jonkin verran muös auringolta, ja sampoolla voi pestä myös vartalon. Hotellien saippuat harvoin pesevät niin hyvin, että aurinkorasvat lähtisivät pois. Usein kyllä ostan matkakohteesta saippuan. Hiuksiin jätettävä hoitoaine on myös pidettävä mukana, ja kunnon harja. Kuten blogini kuvista saattaa nähdä, kovin harvoin tukkaani erityisesti kampaan, sitaisen vain keoksi johonkin kohtaan päätä. Jos tiedossa on reissussa juhlaa, on mukana myös suoristusrauta.

PAP16217

Aurinkotuotteista olen kokeillut kaikenlaisia, mutta nyt pitkään suosinut Biothermin suojakertoimia 30 ja jopa 50. Kasvoille laitan Vichyn UV pro SPF40:tä. Kasvojen kiilto lämpimissä oloissa on inhottavaa, ja Biothermillä kiilto pääsee vain semitasolle. Biothermia suosin myös vartalovoiteena, koska aurinko ja peseminen kuivattavat aika tavalla.

PAP16218

Kannan mukana myös kunnon puhdistusaineita: silmämeikinpoistoainetta, puhdstusvoidetta ja kasvovettä, jota tokikaan en roudaa puolta litraa vaan siirrän pienempää pulloon. Puhdistushommissa suosin Dioria. Aika usein kuljen matkoilla meikittä. Ei tarvitse norsuja varten savannilla ehostaa tai rannalle laittaa meikkejä valumaan, mutta toisaalta joillain kaupunkilomilla meikkaan jopa enemmän kuin kotona: ei ole kiva olla väritön, hajuton ja mauton vaikkapa näyttävien italialaissignoritojen rinnalla.

PAP16220

Pitkäkyntisenä minulla on oltava mukana kynsilakanpoistoaine, lakka ja viila. Hoitamattomat kynnet eivät edelleen savannilla haittaa, mutta ihmisten ilmoilla ei ole kiva kulkea kädet nyrkissä, kun lakat ovat halkeilleet jo kotoa lähtiessä. Oli lakka mitä vain, vetelen päälle Sally Hansenin Mega Shineä, jolla saa lakan kuin lakan kestämään reilun viikon. Sally Hansenit ovat löytöni maailmalta, mutta nykyään osaa tuotteista saa myös ainakin Anttilasta.

PAP16221

Lentomatkoille varaan käsi- ja huulivoidetta, jos muistan. Harvoin muistan. Lentokoneilma kuivattaa turhankin paljon. Aika moni käsivoide on ällöttävää, ja käsiä pestessä tuntuu limaisena. Clarinsin ja Biothermin ainakin ovat vedenkestäviä siinä mielessä, että voimakasta limaefektiä ei tule. Huuliivoiteissa minulla ei ole mitään suosikkia. Ostan uuden, kun tulee tarve. Tuo Biothermin tuote ajaa hyvin asiansa.

PAP16222

Ihan oikeasti pärjäisin kyllä (jos sampoo ja hoitoaine saisivat olla mukana) vanhaan Natusan-pulloon kaadetulla Sebamed-yleispuhdistusaineella ja hammastahnalla, mutta eipä ole vielä tullut tilannetta, jolloin olisi pitänyt karsia tavarat minimiin.

Laitan haastetta eteen päin Tuntemattomalla turistille ja Matkattarelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments

  1. Itse olen juuri näitä ihmisiä, jotka pesee hiukset hotellin aineilla. Ei aina kannattaisi. Välillä on kyllä sellainen takkupehko päässä että oksat pois.

    En kahdannut omaan juttuuni tunnustaa, mutta pesen naamani ihan käsisaippualla. Ei se sitten tietenkään ihme ole, että iho kuivuu. En vain ole koskaan oppinut käyttämään mitään putsareita.

    Sally Hansen on outo nimi mulle. Itse suosin glitterlakkoja. Ne kestää paljon paremmin kuin normaalit. Tosin ne on myös älyttömän paljon hankalampi saada pois kynsistä.

    1. Minä ehdottomasti käyttäisin hotellin aineita, jos tukkaa olisi vähemmän. On ihan älytöntä roudata puoli kiloa pesuaineita, mutta olen oppinut elämään pehkoni kanssa. Sama vähän noiden nassunpesujuttujen kanssa. Pääsee vähemmälla muulla hoidolla, kun puhdistaa mömmöillä. Muuten vetelisin jollain yleisjutulla, kuten juuri tuolla Sebamedilla, mutta jostain syystä en kestä sitä lutraamista. Tukka vaahdossa, kylppäri märkänä ja itse vähintään kyynärpäihin asti, vaikka piti vain pestä kasvot. Riittänee selitykseksi, miksi turvaan vanulappuihin ja aineisiin? Sally Hansen on oikeasti hyvä ja edullinen sarja. Ensimmäisen taisin ostaa Libanonista. Jenkeissä halpoja suorastaan. Olen ollut kynsilakkaosastolla kuin karkkikaupassa ja hamstrannut kaikkia värejä, kunnes tajusin, että kuivuvathan nuo käyttämättöminä. Nykyään värien kanssa maltillisempi, mutta Mega Shine -päällyslakkaa on oltava juuri siksi, etten jaksa lakata alvariinsa.