Type and press Enter.

Blogihaaste: 10 matkakuvaa

Filmikameroiden ja paperikuvien aikaan matkakuvien määrä pysyi jossain rajoissa. Nyt kun yhdeltä reissulta kuvien määrä voi olla nelinumeroinen, on ihan epätoivoista kahlata niitä ja yrittää löytää juuri sitä, muistatko sitä kuvaa, kun silloin oltiin siellä, ei kun missä maassa se olikaan. Kymmenen matkakuvan haaste sai alkunsa toista kuukautta sitten Journey Diary -matkablogista, mutta vasta nyt sain istahdettua koneelle kaivelemaan arkistoja. Kaikanlaista arkistoista löytyikin.   

1. Kuva lentokoneen siivestä

Siivestä päätellen kone olisi Icelandairin, ja päivämäärästä päättelin, että olisin lentämässä Glasgow’sta kohti Reykjavikia. Kauniita ovat auringonnousut ja -laskut pilvien päällä, mutta matkaajalle sittenkin tärkeintä on se, mikä on maassa.

IMG_2284-001

2. Paras vahingossa onnistunut otos

Dohan rantabulevardi on pitkä, ja sillä liikkui jonkin verran ulkoilijoita. Tiedän, että koko kuvaa ei olisi saanut ottaa, mutta lenkillä olevissa rouvissa oli jotain sellaista, että päätin rikkoa sääntöjä. Abayan alta vilkkuvat lenkkarit tekivät salakuvastani vahingossa verrattain onnistuneen.

Qatar 160

3. Matkakuva, joka saa hyvälle tuulelle

Veimme Ugandaan kassillisen jalkapalloja. Pienten poikien riemu omasta pallosta oli suuri. Ainakin minä tulen hyvälle tuulelle, kun muistan mukana kulkeneen pallonyssäkän ja lasten ilon. Pelit olivat pystyssä kaikkialla noin minuutissa siitä, kun pallo oli pojilla.

PAP81035

4. Luontokuva

Tästä matkasta koko Travelloverblogi on saanut alkunsa. Olin yksin Montreux’ssä Sveitsissä ja kuljeskelin Roches de Naye -vuorella. Koska olen wanna be -luontoihminen enkä mikään reippailija, hoidin retken mukavasti: junalla ylös ja kävellen alas, mukana kunnon eväät.  

Sveisti2011 026

5. Kuva yläilmoista

Ensimmäisellä kerralla New Yorkissa piti tietenkin päästä Empire State Buildingiin katsomaan, miltä Iso Omena näyttää ylhäältä päin. On tässä kaupunkinäkymässä vain jotain taikaa.

236

6. Postikorttimaisema

Postikorttimaisemia taitaa olla muistikorteille kerääntynyt aika paljon, mutta Grönlannin luonto on ehkä eksoottisinta, mitä olen nähnyt. Vaikka suomalaiselle lumi ja jää eivät ole vieraita, heinäkuussa niiden näkeminen on hämmentävää, varsinkin jos jalassa pitää olla pitkät kalsarit, päässä pipo ja kevytuntuvatakki ei riitä pitämään lämpimänä. Eksotiikkaa eivät suinkaan jäävuoret vähentäneet.

PAP04596

7. Kuva matkaseurasta

Tässä matkakaverini Koiru on Aleppossa Syyriassa. Koiru kulki mukanani kaikkialle, kun olin pieni. Olin saanut sen vanhemmiltani, kun olin vakavasti sairas. En saanut nukuttua, jollei koiru ollut vaikkapa mökkireissulla mukana. Vuosikymmeniin Koiru ei ole maailmalla kulkenut, mutta kun isäni kuoli, tuntui jotenkin oikealta ottaa Koiru vielä kerran mukaan. 

Syyria 179

8. Fiilistelykuva palmun alla

Palmun alla voinee fiilistellä illallakin? Niin harvoin matkoilla jaksan väkertää tukkaa, meikata, kantaa mukana korkokenkää ja muuta juhlavarustetta, että pelkästään sen vuoksi kannattaa fiilistellä palmun alla. Uudenvuodenjuhlat eivät olleet rajut, mutta sentään jaksoin puolille öin bilettää.

Qatar 349

9. Hyvää huomenta -kuva

Ihan parhaimmillaan ei ole matkaaja kenialaisessa lodgessa, mutta aamu on, verrattain varhainen ja viileä. Teltassa oli paras olla reippaasti päällä aamutuimaan, jollei sattunut olemaan lämpöpullojen kanssa peiton alla.

Afrikka 1304

10. Lempikaupunkini

Siinä se on, rakkauteni. Meitä ei erota mikään. Paitsi välimatka. Venetsia, seuraavaan kertaan!

PAP16390

Kansikuva riolaiselta rannalta ei liity haasteeseen lainkaan, mutta sen värit vain pakottivat ottamaan mukaan, ihan noin vain, bonuksena. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 comments

  1. Kivoja kuvia! Etenkin tuo Koiru (:

  2. Hienoja kuvia! Koiru saa minunkin sympatiat! 🙂

  3. Kiitti Jenna ja Virpi. Koiru on kokenut matkailija. Telttaili paljon pienenä pentuna. 🙂

  4. Vau, mitä kuvia! Hieno tuo, missä burkharouvalta vilkkuu lenkkarit, herätti paljon ajatuksia 🙂

    1. Burkhat herättävät aina. On myös mielenkiintoista, jos vain sattuu näkemään, mitä helman alta voi vilahtaa. Samalla matkalla näkyi sellaisia korkkareitakin, että huh. Upeita, koristeellisia ja niin korkeita, ettei omilla taidoilla ainakaan kovin sujuvasti käveltäisi. 🙂