Type and press Enter.

Blogihaaste: 10 matkakuvaa vol. 2

Journey Diary -matkablogin Jenna haastoi jo toisen kerran matkabloggaajia kaivelemaan kuva-arkistojaan ja etsimään eri teemojen mukaisia kuvia. Osallistuin ensimmäiseen haasteeseen maaliskuussa, ja koska kaikenlaisten reissujen muistelu kuvia selailemalla on aina kivaa, todellista todellisuuspakoa ja arjesta irrottautumista, oli innostavaa tarttua haasteeseen tälläkin kertaa. 

1. Kuva täydellisestä hetkestä

Venetsia, lempikaupunkini, lämmin kesäilta, skumppaa, San Marcon aukio, mansikoita ja alkamassa Biagio Antonaccin konsertti. En oikein tiedä, mitä muuta voisin täydelliseltä hetkeltä toivoa. Myönnän, että kuvanottohetkellä en vielä tiennyt Biagiosta mitään muuta, kuin että kohta sen niminen artisti esiintyisi. Mutta tämä ilta vaikutti tulevaisuuteeni ja matkailuuni paljon (ja ehkä päiväuniinikin ihan vähän…): neljä kertaa olen matkustanut Italiaan varta vasten Biagion keikoille – eivätkä ne epäilemättä ole jääneet viimeisiksi. 

Italia ja Slovenia (850)

2. Perinteinen turistikuva

Kas, lempikaupungistani on tämä toinenkin. Kun olin Venetsiassa ensimmäisen kerran, Huokausten silta oli remontissa ja sen vuoksi suojattuna rakennusmuoveilla. Myöhemmillä kerroilla olen varmasti joka kerta käynyt katsomassa siltaa, ja taitaa kaikilta kerroilta olla aina uusi kuvakin. Kuinkakohan monessa miljoonassa kotialbumissa on samanlainen? 

PAP16462

3. Kuva mahdollisimman kaukaa 

Rio on edelleen, vielä melkein kymmenen vuoden jälkeen, kaukaisin paikka, jossa olen käynyt. Kuva on Corcovadolta, Kristus-patsaan jalkojen juuresta yli kaupungin. Kuvia selaillessani oli pakko myöntää, että moni niistä olisi voinut olla aivan yhtä hyvin jonkun muun tiedostoista. Aika tekee kummasti tuhojaan muistille. En esimerkiksi olisi enää osannut sanoa, millaiset maisemat patsaan juurelta on. Tällaiset. 

RIO 06 (97)

4. Suurkaupungin sykettä

New York, New York. Ainakin minulle Iso Omena on kaupunkien kaupunki. Jos milloin aletaan puhua suurkaupungeista, the suurkaupunki on minulle New York. Olen ollut neljässä väkiluvultaan suuremmassa, mutta suurkaupungin sykkeessä ei mikään ole ohittanut New Yorkia ja Times Squarea. Neonvalojen ja ihmisten meressä helsinkiläistynyt Turun tyttö tuntee olonsa aika maalaisserkuksi, mutta tässä kaupungissa ihan kaikenlaisten ihmisten on helppo sulautua joukkoon. 

PAP02244

5. Zzz – matkustaminen väsyttää

Yangonissa Myanmarissa nukahdin penkille. Sattuuhan näitä, että pieni maailmanmatkaaja uuvahtaa kesken kaiken ja herää niska jäykkänä penkiltä Yangonista ja Uzbekistanista tai vanhan amfiteatterin raunioilta Bulgariasta.

Bangkok ja Yangon 654

6. Auringonlasku

Halusin valita vähän erilaisen auringonlaskun. Kaikkialla aurinko ei laskekaan mereen. Ensimmäisen kerran näin auringon laskevan hiekkaan Qatarissa. Siellä se laski pyöreänä, vaaleanpunaisena pallona. Tämä on uudempi, otettu vuoden 2014 viimeisenä iltana aavikolla Omanissa. Perinteisempi auringonlasku postauksen kansikuvassa on menneeltä kesältä Réunionilta. Siellä saaren länsirannikolla pääsi ihailemaan oransseja auringonlaskuja melkein joka ilta.  

PAP17053

7. Herkuttelu olennaisena osana reissuja

Italialainen keittiö ei ole kaikista maailman herkuista minulle ykkönen, mutta tällainen aika näyttävä annos tuotiin eteeni Barin kaupungissa. Esteettinen elämys oli kulinaristista nautintoa suurempi, mutta ah, kuinka ihana tällainen hetki on pitkän matkapäivän päätteeksi. Olihan tuon wifin salasanan tietenkin voinut ottaa pois kuvasta, mutta ehkä somettaminen on nykyään melkein yhtä olennainen osa elämääni kuin ruoka. Mihin minä oikein olen menossa?! 

PAP25415

8. Hehkutettu nähtävyys, joka olikin pettymys

Aina silloin tällöin joutuu toteamaan, että jokin suuresti hehkutettu must see -kohde ei vastaakaan omia mielikuvia tai osoittautuu jollain muulla tavalla pettymykseksi. Yksi sellainen on ollut Panthenon Ateenassa. Tiedän, että rakennus on ikivanha, ja yleensä vaikutun kaikesta antiikinaikaisesta, jos vain jäljellä on pylväitä ja voin mielessäni miettiä, millainen kaupunki paikalla on ollut tuhansia vuosia sitten, mutta Akropolilla en pässyt tunnelmaan. En tiedä, johtuiko se rakennustelineistä vai mistä, mutta minulle kiinnostavin Ateena ei ollut tällä kukkulalla. 

PAP10105

9. ”Teen mitä vain hyvän otoksen eteen” -kuva

Kuvan hyvyydestä (tai ainakin mallin) voi jokainen muodostaa oman mielipiteensä, mutta tässä yhdistyy kaksi teen mitä vain -aspektia: Ensinnäkin kuvaa varten on tarvinnut hankkia selfiekeppi, jota koskaan en kuvitellut hankkivani. Pyytämättä ja yllättäen se minulle ilmaantuikin, ja tämä on yksi ensimmäisiä sillä otettuja kuvia. Olen roudannut tikkua mukana koko kesän ympäri maailmaa, mutta aina se on jäänyt matkalaukkuun hotellihuoneeseen, koska vierastan selfieiden ottamista. Toisaalta kuvaa varten piti seistä aika lähellä jyrkännettä oikean vaikutelman saamiseksi. Korkeanpaikankammoiselle jälkimmäisessä lienee enemmän haastetta. Minulle suurempi juttu oli tikun käyttäminen.

Untitled

10. Kuva roadtripiltä

Omituisten roadtripien aatelia taitaa olla edelliskesäinen Helsinki – Reykjavik – Nuuk – Reykjavik – Pohjois-Irlanti – Skotlanti – Reykjavik – Helsinki. Matkan omituisin, eksoottisin ja kiehtovin paikka oli ilman kunnon haastajaa edes  Grönlanti (vaikka kaikki kohteet olivat todella hienoja). Merellä seilaava jäävuori olkoon tämän roadtripin ikoni.  

  PAP04615

OHJEET HAASTEESEEN

  1. Haasteeseen saa tarttua vapaasti, kunhan mainitsee haasteen alkuperän eli Journey Diary -matkablogin
  2. Linkitä vastauksesi Journey Diaryn postauksen kommenttikenttään, jotta Jenna saa koottua haastepostaukset yhteen linkiksi/vinkiksi
  3. Voit halutessasi haastaa bloggaajia mukaan tai vaihtoehtoisesti olla haastamatta ketään
  4. Haasteeseen saa osallistua aivan vapaasti, ei tarvitse jäädä odottelemaan, että joku sinut haastaisi 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments

  1. Hienoja kuvia ja hetkiä! Tiedätkö, en olisi varmaan edes huomannut wifi-salasanaa, jos et olisi siitä huomauttanut 🙂

    1. Kiitti. Itseä tuollaiset kuviin jäävät turhuudet harmittavat. Eivät muut niihin varmaan kiinnitä huomiota.