Type and press Enter.

Bangkok TOP10

Bangkok on monella tapaa hyvä lomakohde: siinä itsessään on mahdollisuuksia kaupunkilomaan, kulttuurilomaan ja uima-allaslomaan, halpaan ja kalliiseen, shoppailuun, syömiseen, kengännauhabudjettiin ja luksukseen (jota saa kohtuulliseen hintaan verrattuna vaikka Eurooppaan). Toisaalta Bangkok on hyvä liikenteen solmukohta: sieltä pääsee ympäri Kaukoitää vaikka mihin ja kohtuulliseen hintaan. Itse olen Bangkokista lentänyt Koh Samuille, Phuketiin, Myanmariin, Vietnamiin ja Kamputseaan. 

Viimeksi Bangkokiin mennessäni katselin Tripadvisorista, mitä siellä suositellaan, että Bangkokissa tekisi. Tripadvisorin Things to do -listan kymmenen kärki näyttää arviointien perusteella tältä:

1. Skytrain

Minustakin skytrain oli helppo tapa matkustaa ruuhkaisessa kaupungissa, mutta että Things to do -listalla ykkösenä. Ei kai ilmaradalla ole tarpeen ajella, jollei ole syytä siirtyä paikasta toiseen. Lautalla jokea pitkin matkustaessa maisemat ovat myös erinomaiset, tosin lautat ovat aina ruuhkaiset. Kyllä lautat kuitenkin kannattaa tehdä -listalla ajavat kirkkaasti minusta ilmaradan edelle.

Lautta Chao Prayalla
Chao Prayan lautta

Chao Praya

2. Temple of the Reclining Buddha (Wat Pho)

Temple of the Reclining Buddha (Wat Pho)
Wat Pho

Wat Phohon mennessä menimme ensimmäisellä Bangkokin-reissulla niin vanhanaikaiseen halpaan, että ihan hävettää. Kyllä turistia yritetään jekuttaa, eivätkä pelkästään ihan amatöörit jekkuihin lankea. Virallisen näköistä turismiviranomaisen tunnistelätkää vilautellut mies tuli luoksemme ja kertoi paikan olevan vielä kiinni, mutta voisimme halutessamme käydä muutamassa muussa paikassa ensin ja tulla sitten takaisin, kun temppelialue taas on auki. Ja kas kummaa paikalla oli tuossa tuokiossa taksi, me sen kyydissä ja jossain takapihoilla täysin triviaaleilla tempeleillä.

Ei tämä kyyti kallis ollut, olo ei tullut turvattomaksi eikä mitään sellaista, mutta aikaa tuhraantui muutama tunti täysin tarpeettomaan. Tietenkin myös roudattiin puoliväkisin samassa juonessa mukana olleeseen matkamuistosilkkimikäliekauppaan, josta kuskille ja valevirkamiehelle tippuu provisiot, jos typerät turistit vielä ostavat jotain. Samaa temppua muuten yritettiin, kun olimme uudelleen menossa temppelille. Totesimme kaverille temppelin kyllä olevan auki ja jatkoimme matkaamme. Vieläkin ottaa päähän. 

Temple of the Reclining Buddha (Wat Pho)
Wat Pho ja makaileva buddha

3.Temple of Dawn (Wat Arun)

Wat Arun
Wat Arun

Wat Arun

4. Paragon Cineplex

Jaaha, että leffaan pitäisi mennä. 4D-teatteri näyttäisi olevan. Universalin studioilla olemme neliulotteista kokeilleet. Tuoli tärisi ja jokin hahmo sylki päälle. Taidan jättää tämän kokemuksen nyt väliin.

5. Temple of the Emerald Buddha (What Phra Kaeo)

Nyt en ole varma, onko kuva oikeasta kohteesta. Jouduin Tripadvisorista lunttaamaan, miltä temppelin tulisi näyttää. Temppeli on Grand Palacen alueella. Muutamassa vuodessa kummasti unohtaa. Mutta hienohan tämäkin on, kuten suuret temppelit Bangkokissa ylipäätään.

Temple of the Emerald Buddha (What Phra Kaeo)

6. The Grand Palace

Ensimmäinen mielikuvani The Grand Palacesta oli aivan toisesta paikasta. Olin jo sanomassa, ettei tehnyt juuri vaikutusta, kunnes selailin kuvia. Pyörrän heti sanani. Grand Palacen laaja alue kyllä oli upea.

The Grand Palace

7. The Ananda Samakhom Throne Hall

Arvioinneista päätellen tämä olisi vierailemisen arvoinen paikka. Ensimmäinen arviointi on otsikoitu: “best ever”. “Do not miss”, se jatkuu. Ehkä vielä joskus noudatan neuvoa ja menen sisälle asti.

The Ananda Samakhom Throne Hall

8. Jim Thompson House

Jim Thompsonin tarinaa en muista, mutta talossa kävimme. En vielä vuonna 2009 ollut huitomassa kamerani kanssa kaikkialla, joten talosta minulla ei ole yhtään kuvaa. Tummaa puuta, avoimia tiloja – tyypillistä thaimaalaista rakentamista – ja tietenkin myymälä, joita on ostareillakin useita. Tuotteet, lähinnä vaatteet, ovat hyvälaatuisia ja luonnonmateriaaleista.

9. Siam Niramit

Siam Niramit on myös nimi, josta en ennen Tripadvisorin lukemista tiennyt mitään. Niin paljon sitä kehuttiin, että päätimme mennä katsomaan. Se oli hieno, kertakaikkiaan. En ehkä tykkää siitä, että norsuja ja muita eläimiä tuodaan sisätiloihin, mutta pieni joki ja sillä melova thai-ihminen oli jo sekin vertaansa vailla. Youtubesta löytyy kaikenlaisia vidoita Siam Niramit -haulla.

10. Temple of the Golden Buddha (Wat Traimit)

Viiden ja puolen tonnin painoinen kultainen buddha. Melkoinen, sanoisin. Melkeinpä voisin väittää, että kävelimme tämän temppelin ohi, mutta totesimme, että määräänsä enempää ei temppeleitäkään jaksa katsoa. Tiedän, siis mikä buddha on vielä näkemättä.

Omat lisäykset

Itse suosittelisin lisäksi kattoterasseja, siis baareja noin 60. kerroksessa Bangkokin kattojen yläpuolella. Banyan Tree hotellin terassi on minun suosikkini. Centaran terassi on mukavasti Siamin ostosalueella ja oikein mukava sekin. Muiden nimiä en muista. Ruokailla niissä ei kannata, jollei matkabudjetti ole rajaton, mutta drinkkiin tai pariin niissä on helpommin varaa. Siam Paragon -ostarin ruokaosasto on minusta myös suositeltava kokemus.  

IMG_1759
Centara hotellin terassi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.