Type and press Enter.

Bakun upea vanha kaupunki

Bakun viehättävimmät osat ovat mielestäni vanha kaupunki ja rantabulevadi. Vanha kaupunki henkii historiaa ja on tunnelmaltaan itämaisempi kuin ehkä mikään muu Kaukasuksen kierroksella näkemämme paikka. Alue ei ole suuri, joten sen kujissa ei ole nähtävää moneksi päiväksi. Myönnän, että valokuvani ovat puolueellisia ja osoittavat ehdottomasti vain kauneimmat ja parhaimmat puolet tästäkin maailmankolkasta. Ei sillä, että Bakussakaan olisi ollut ainakaan minun silmissäni mitään sellaista, mitä ei näyttää voisi. 

vanhabaku3

vanhabaku5

vanhabaku6

Kesä-heinäkuu 2012 433

Muurin osittain reunustaman vanhan kaupungin ydin kai on Maiden’s Towern ympäristö ja siinä satoja vuosia vanha markkinapaikka. Myös muuri on näyttävä ja hyvin säilynyt (tai kunnostettu). Kauneimmillaan kaupunki kuitenkin on, kun vain kulkee sen kujia, katsoo talojen koristeellisuutta, ihailee moskeijoita. Vaikka Baku vaikutti kaupunkina vapaamieliseltä, ei meillä kristittyina kuitenkaan ollut lainkaan pääsyä moskeijoihin. Euroviisuista tutut liekkitornit myös monin paikoin hallitsivat maisemaa vanhassa kaupungissa, vaikka eivät ihan naapurustossa sijaitsekaan. 

Kesä-heinäkuu 2012 046

Kesä-heinäkuu 2012 038

Kesä-heinäkuu 2012 043

Kesä-heinäkuu 2012 055

Kesä-heinäkuu 2012 063

Vanha kaupunki on Unescon maailmanperintölistalla, ja sillä on erikseen myös Sirvanshansin palatsi (tällä nimellä matkaoppaassa, Sirvansahlar Sarayi -nimellä portinpielessä ja opastetauluissa). Varsinaisia nähtävyyksiä kaupungissa ei muutenkaan ole erityisen paljon, mutta niin paljon kuin Lonely Planeteihin turvaankin, on kirjoista jätetty paljon kiinnostavia paikkoja poiskin. Shirvanshans siinä kuitenkin on mainittuna. Ei palatsi minuun erityistä vaikutusta tehnyt, mutta oli se vierailemisen arvoinen. Onhan 1400-luvun azerbaidzanilainen arkkitehtuuri ainakin erilaista kuin mikään, mitä Suomessa voimme nähdä. 

vanhabaku

vanhabaku1

vanhabaku2

Kesä-heinäkuu 2012 100

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.