Type and press Enter.

Arctic Land Adventure – lasi-igluhaaveesta totta

Arctic Land Adventure

Kaupallinen yhteistyö: Arctic Land Adventure 

Kun reissuun lähti kaksi kivoista majapaikoista pitävää, oli itsestään selvää, että matkalla Lofooteille yhtenä pysähdyksenä on Arctic Land Adventure. Joka kerta majoituksia tutkiessamme päädyimme samalle sivustolle, koska mikään muu ei tuntunut miltään, jos vaihtoehtona on keskiyön aurinko omassa lasikattoisessa iglussa. Minähän en ollut moista ihmettä, siis yötöntä yötä, koskaan ennen edes kokenut.  

Olin haaveillut lasi-iglumajoituksesta siitä asti, kun kuulin sellaista olevan olemassa. Tietenkin kaikissa kuvissa ja minunkin haaveissani ulkona on pilkkopimeää, tähdet loistavat ja revontulet tanssivat ikkunan takana. Haaveissani makailen muhkean peiton alla lämpimässä ja vain katson iglun katon läpi värejä kuin liikkuvaa maalausta. Heinäkuussa oli tyydyttävä kesän harmauteen ja ikkunaan ropisevaan sateeseen, mutta tiesitkö, että revontulikausi alkaa aikaisimmillaan jo elokuun lopussa. Lapissa tapaavat sanoa, että revontulia alkaa näkyä, kun näkyy ensimmäiset tähdet. Tänä vuonna Arctic Land Adventure julkaisi ensimmäisen revontulikuvan syyskuun alussa. Kihisen kateudesta niille, jotka voivat olla siellä nyt: mitä upein ruska päivällä ja mahdollisuus revontuliin yöllä.  

Arctic Land Adventure
Arctic Land Adventure
Arctic Land Adventure

Yhä enemmän arvostan pieniä ja persoonallisia majoituspaikkoja, joissa toisiin vieraisiin ei tarvitse kompastella. Täällä igluja on vain viisi, päätielle on jonkin verran matkaa, joten autojen ääniä ei kuulu, ja tontti rajautuu Peerajärveen, eli todella voi puhua rauhasta. Kesäkaudella myös aamiainen tuodaan valmiiksi jääkaappiin, eli halutessaan voi täysin eristäytyä muista. Rauhan kääntöpuolena on toisaalta se, että lähimpiin palveluihin on aika paljon matkaa, mutta helppo siihenkin on varautua ottamalla evästä mukaan. Meillä kulki mukana pieni kaasugrilli, oikeasti sellainen salkun kokoinen. Oli aika makeeta grillailla oman iglun portailla. 

Arctic Land Adventure
Arctic Land Adventure
Arctic Land Adventure
Arctic Land Adventure
Arctic Land Adventure
Arctic Land Adventure

Iglumajoitus on kallista, eihän siitä mihinkään pääse. Kesäaikaan hinnat ovat reilusti talvisesonkia halvemmat, mutta samalla palvelut myös jonkin verran riisutummat. Mutta kyllä vain iglu oli kaunis. Minä pidin kovin sen sisustuksesta, jossa on panostettu laatuun ja kotimaisuuteen. Eihän sillä periaatteessa ole väliä, minkä merkkiseltä lautaselta syö tai mistä kupista juo, mutta Lappiin yhdistyy minun mielessäni suomalaisuus, ja kyllä Arabian astiat istuvat tähän mielikuvaan niin hyvin, että ilahduin posliineista. Arctic Land Adventure on samassa pihapiirissä Vasaran porotilan kanssa, ja tämä näkyy igluissa myös poronsarvista tehtynä valaisimena. Tällaiset uniikit ratkaisut herättävät ainakin minussa hiljaista myhäilyä. Kesäkaudella porot laiduntavat muualla, mutta talvella majoittuja voi ikkunasta katsoessaan nähdä vaikka Petterin.  

Arctic Land Adventure on vielä nuori yritys, ja nyt on alkamassa vasta sen toinen talvisesonki. Hyvin se on kohderyhmänsä löytänyt, ja kesällä iglut olivat pitkälti varattuina kaikki. Pihapiiri on vielä vähän kesken, mutta se on ymmärrettävää, koska eihän jänkhällä kasvukaan ole yhtä nopeaa kuin etelässä. Niin ihana kuin peinityyni Peerajärvi oli, en voi mitään sille, miten edelleen haaveilen itsestäni samassa paikassa, kun maisema on peittynyt kaikkialla valkoiseen ja yöttömän yön tilalla onkin päivätön päivä ja iglulla tuhansia tähtiä kattona. Entä sauna ja lämmin, höyryävä palju tähtien alla?

Arctic Land Adventure
Arctic Land Adventure

Jos kaipaat Lapista enemmän elämää ja majapaikalta keskeisempää sijaintia kuin rauha järven rannalla, voisi vaihtoehtosi olla Kilpisjärven Tunturimajat. Jos iglu tuntuu budjetille liian kalliilta, tarjolla olisi Tunturimajat. Pidempään oleskeluun hyvä kombo voisi olla iglu + Tunturimajat. Reilun kokoiset ja hyvin varustellut paritalot sijaitsevat aivan Kilpisjärven ytimessä, parisataa metriä palveluista ja viiden kilometrin päässä Kilpisjärven Retkeilykeskuksesta, josta lähtee reitti Saanalle. Saana saattaa näkyä myös majalle, ainakin milloin puissa ei ole lehtiä.  Myös pihapiirin gillikota näytti kivalta. Vastaavassa tunnelmoitiin saunan jälkeen iglumajoituksessa.  (Saana-, sauna- ja grillikotakokemuksista voit lukea täältä.)

Kilpisjärven Tunturimajat
Kilpisjärven Tunturimajat
Kilpisjärven Tunturimajat
Kilpisjärven Tunturimajat
Kilpisjärven Tunturimajat

Lisätietoa löydät Arctic Land Adventuren ja Kilpisjärven Tunturimajojen omilta sivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments

  1. On ollut pitkään mielessä, että lasi-iglussa olisi mukava yöpyä. Voi olla, että joulukuussa tulee lähdettyä taas pohjoiseen, niin ehkäpä silloin. Pystyikö tuolla muuten nukkumaan kesäyönä, vaikka oli valoisaa?

    1. Oi että, olisi talvella niin siistiä!

      Niin valoisaa oli, että piti laittaa silmälaput (tarjolla majoituksen puolesta). Epäilin, että sellaiset silmillä olisi hankala nukkua, mutta äkkiä siihen tottui.