Type and press Enter.

Aleppo (ennen tuhoa)

Aleppo oli syynä oikeastaan koko Syyrian matkalle. Mies puhui Syyriasta pitkään ja sai minut vihdoin katsomaan Googlen kuvahausta kuvia maasta. Aloitin Alepposta ja olin myyty. Uusimmat kuvat kaupungista ovat olleet hirveitä: kuvia taisteluista, haavoittuneista, tuhotuista paikoista. Unescon maailmanperintölistalla olevasta soukistakin (basaarista) on käsitykseni mukaan tuhoutunut suuri osa.

Jollain tavalla kaupunki oli suurien odotusteni jälkeen vähän pettymys, mutta uskoisin, että terveenä ja vähän pidemmässä ajassa olisin toista mieltä. Kun kolmesta päivästä nukkuu kaksi (armoton mahatauti), jää kaikki ihan liian pintapuoliseksi. Oli kuitenkin lähdettävä pois, koska seuraava hotelli oli jo varattu ja maksettu. Luultavasti myös samankaltaisuus Damaskokseen verrattuna söi mielenkiintoa: molemmissa aika samanlaiset suuri moskeija, linnoitus ja souk.

Syyria 173

Syyria 200
Aleppon kauniiseen Suureen moskeijaan (Great Mosque) olin tervetullut vuokrattuani abayan.

Syyria 199

Syyria 197

Syyria 177

Syyria 183
Linnoitukselta (Citadel) on huikeat näkymät yli Aleppon.

Syyria 195

Muurien sisäpuolella vanha kaupunki on vilkkaita, sokkeloisia basaarikujia ja toisaalta rauhallisia kotikatuja, jollaisella mekin asuimme pienessä ihastuttavan autenttisessa hotellissa. Aamu oli parasta aikaa liikkua, kun vielä oli rauhallista, siis lähinnä autiota, eikä niin kuuma kuin päivällä.  

Syyria 160
Aleppon vanhan kaupungin kujia
Syyria 163
Näkymiä hotellin katolta

Syyria 168

Syyria 194

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.