Type and press Enter.

Aksorn Rayong – luksusta Rayongin parhaalla rannalla

Kaupallinen yhteistyö: Aksorn Rayong

Rayongin laadukkaimmat hotellit keskittyvät Klaengin alueelle, ja siellä on myös Aksorn Rayong. Sen verran ajelin skootterilla ja zoomailin rantoja, jalkauduinkin niille, että aika varmaksi voisin sanoa näillä kulmilla olevan myös Rayongin paras ranta. Se on siistein, hiljaisin, riittävän pitkä kunnon kävelyille. Hiekka on valkoista ja meri turkoosi. Milloin on halu rauhaan ja itsensä hemmotteluun, lepoon ja rentoutumiseen, Aksorn Rayong on hyvinkin suosituksen arvoinen. Lähistöllä ei ole oikeastaan mitään. Maantien varressa on jotain paikallista kojua kävelymatkan päässä sekä muita hotelleja, ja rantaa pitkin pääsee muihin hotelleihin myös, mutta hotellin ulkopuoliset aktiviteetit rantaa lukuunottamatta eivät ole syy tulla tänne. 

Miksi siis viihdyin?

Thaimaalainen palvelukulttuuri ei päässyt ihan oikeuksiinsa aiemmassa majapaikassani, mutta kun hotelliluokituksessa alkaa olla riittävästi tähtiä rivissä, nousee palvelukin sen mukaiselle tasolle. En tarkoita mitään ylitsevuotavaa ja päälleliimattua pokkurointia ollenkaan vaan miellyttävää ja asiakkaan huomioivaa. 

Olen ollut hotelleissa, joissa minulla on ollut oma uima-allas, mutta tällainen monen huoneen pool access -huone oli minulle uusi kokemus. Sen verran oli hotellissa hiljaista, että sain pitää altaan ihan itselläni. Muutamassa sviitissä on muuten parvekkeella oma allas ja merinäköala, mutta niiden kastautumisaltaiden sijaan tässä olisi voinut uiskennella useiden kymmenien metrien matkaa. 

Aksorn Rayong

Aksorn Rayong

Aksorn Rayong

Harvoin syön omalla hotellilla, mutta koska Aksorn Rayong on niin ihana, en kokenut tarvetta poistua sen alueelta kuin rannalle. Toinen hotellin ravintoloista on terassilla meren rannalla. Ei siitä oikein muualle kaivannut. Koska asiantuntemukseni chicken with cashew nut -annoksesta alkaa olla jo aika korkealla tasolla (syön siis sitä suunnilleen aina, tuonkin viikon matkan aikana helposti lähemmäs kymmenen kertaa), voisin sanoa täällä olleen yhden parhaista. 

Aksorn Rayong

Aksorn Rayong

Hotellien spat ovat Thaimaassa yleensä ihania. Hierontapaikat kylillä ovat halpoja ja hierojat yleensä hyviä, mutta paikat usein vähän kämäisiä ja epämääräisiä. Toki minä niissä käyn, mutta milloin raaskin, menen nauttimaan hotellien kylpylöiden kauneudesta ja tunnelmasta. Aksorn Rayongin span erikoisuus on laavakivikylpy. Nimi on epäilyttävä, ja niin oli kyllä kylvyn valmistelukin. Jouduin vaa’alle ja verenpaineen mittaukseen. Hoidon nimittäin kuuluisi vaikuttaa laskevasti molempien lukemiin. Kuvan ammeeseen siis astelin, ja minut peiteltiin yltäpäältä kivillä. Ammeessa on myös lämmintä vettä, ei siis pelkkiä kiviä. Noin kymmenen minuutin makailun jälkeen pyyhitään kasvoja viileillä pyyhkeillä ja aloitetaan pää- ja kasvohieronta. Ilman tätä olo kävisi ehkä vähän liiankin tukalaksi myös saunaan tottuneelle suomalaiselle. Mutta aika jännä kokemus!

Ai mitenkö kävi? No en kyllä laihtunut grammaakaan. Verenpaine laski selvästi mutta leposyke nousi yli kymmenellä lyönnillä minuutissa. 

Aksorn Rayong

Aksorn Rayong

Ja vielä yksi asia, miksi viihdyin, oli ihana ranta. Tein pitkän kävelyn lounaan ja span välissä. Ranta oli hiljainen. Muutaman lapsen näin leikkimässä, heidän vanhempansa kauempana varjossa. Yhdestä pienestä hotellista kävin ostamassa vettä, mutta sielläkään ei näkynyt kuin henkilökuntaa ja luultavasti hääkuvauksia suunnitellut valokuvaaja. Thaimaan sanotaan usein olevan täynnä turisteja, mutta taas löysin paikan, jossa näin ei ole. Lokakuussa sesonki ei toki vielä ole alkanut, mutta kyllä tälle rannalle muutama muukin seurakseni olisi mahtunut ilman että olisi alkanut ahdistaa.  

Rayong

Rayong

P.S. Koska hotelli on vielä uusi, sillä on varaussivustoilla käsittämättömän hyviä tarjouksia. Edullisimman huoneen voi joulukuussa high seasonin aikaan saada reilusti alle satasella, tuollaisen Pool access -huoneen aamiaisineen 125 eurolla kahdelle hengelle. Hotellin omat sivut löydät täältä

Aksorn Rayong

Aksorn Rayong

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

10 comments

 1. Näyttääpä kivalta paikalta. Raikkaanoloisia kuvia. Kiitos 😊

  1. Ei kun varaamaan omaa luksuslomaa…

 2. Hyviä kuvia ja heti alkoi tehdä mieli päästä rantalomalle. En olekaan ennen kuullut laavakivikylvystä, vaikuttaa erikoiselta 😀

  1. En paraisi katsoa näitä kuvia ollenkaan marraskuun harmaudessa ja tihkisateessa, ettei ala Visa laulaa…

 3. Rayongissa on rauhallista 🙂 Vietimme siellä joulun lähemmäs 10 vuotta sitten ja vieläkin saan kuittailua siitä, että valitsin tämän “maailman rauhallisimman” kohteen, jossa ei tapahtunut yhtään mitään. Tarkoitus oli viettää rentoa “aivot narikkaan” lomaa, mutta ihan kahta viikkoa ei jaksa vain maata ja lukea kirjaa. Teimme muutaman retken ja tutustuimme kivaan pariskuntaan, jonka kanssa omatoimisesti retkeilimme lisää. Rayong on muuttunut varmasti paljon niistä vuosista. Marriotin hotelli oli silloin rakenteilla, nyt taitaa olla alueen suosituimpia hotelleja. Aksorn kuulosti ja näytti mukavalle, mutta luulenpa etten Rayongiin enää eksy.

  1. Juu, kahdeksi viikoksi Rayong on epäilemättä liian rauhallinen, mutta kyllä tuolla rannalla muutaman päivän kävelee enemmän kuin mielissään. Ja kun ottaa skootterin alle, laajenee maailma. Luultavasti olet ollut tuolla aavistuksen liian aikaisin, kun oikein mitään palveluja ei vielä ole ollut.

 4. Näyttää kyllä ihanalta. Tuollainen pool access olisi tosi loistava!

  1. Tuollaista en ollut ennen kokeillut. On ollut oma pikkuallas, mutta ne ovat enempi kastautumiseen. Tuossahan voisi uida ihan matkaa.

 5. Ateriakuvat ovat erittäin onnistuneet ja näyttävät herkullisilta. Löytyikö syötävää kasvisruokavaliota noudattavalle, kun thaimaalainen keittiö panostaa niin paljon eläinkunnan tuotteisiin?

  1. Voi ei, en osaa vastata kysymykseesi, koska itse olen sekasyöjä. En tullut katsoneeksi ruokalistaa vegenäkökulmasta. Nyt kun sanoit, niin paljon kyllä eläinperäistä tunnutaan käyttävän.