Type and press Enter.

Aivan tavallinen lomapäivä

Palasimme Färsaarilta varmuuden vuoksi päivää aikaisemmin, kuin loman päättyminen olisi edellyttänyt. Jos sää estää lentoliikenteen, on turvallista, että on vähän marginaalia ehtiä maanantaiaamuksi töihin. En ajatellut bloggailla tästä vuorokauden välilaskusta Kööpenhaminassa, koska enää ei ollut paloa koluta kaupunkiakaan, vaan olla vain ja hengailla. No, postaus tästäkin syntyi, mutta vähän erilainen. Tällainen on minun todellinen matkapäiväni. Matkablogeissa kiertävä Päivä mun kanssa -haaste saa kotona jäädä osaltani tekemättä, koska ketään ei oikeasti (toivottavasti) kiinnosta, mitä syön aamupalaksi, missä ulkoilutan koiraani tai mitä ostan S-marketista, töiden lisäksi kun ei arkeeni oikein muuta kuulu. Mutta tällainen on ihan tavallinen matkapäiväni.

Untitled
Kello 18. Lauskeuduttu juuri Kastrupin lentokentälle.
Untitled
Kello 19. Kaupungilla hotellia etsimässä. SP34 oli vähän kauempana, kuin olin odottanut, mutta näkyy jo.

Kello 20. Etsimässä illallista. Ehditty ostoskatu Strøgetin päähän. Tarjolla olisi nakkisämpylöitä. Suunta on kohti Nyhavnia eikä taatusti vahingossa.

Untitled
Kello 20.30. Tämäkään ei ole yllätys: lautasella smørrebrødejä. Paikka on Øresundin terassi lämpölamppujen ja fleecepeittojen alla. Lämpölamppujen punaisessa valossa kaikki näyttää aika oudolta.

Kello 21. Edelleen samassa paikassa, ruoat syötynä, vain pohjat viinilasissa. Instagrammailua.
Untitled
Kello 22 Magasin tavaratalo on juuri sulkemassa. Super Bazaar -mainokset houkuttelivat. Mid season sale. Tultava aamulla katsomaan paremmalla ajalla. Matkalla hotellille surin Strøgetille nukkumaan kävijöitä.

Untitled
Kello 23. Bloggailua hotellilla. Kirjoittelin ruoasta Färsaarilla.
Untitled
Kello 24. Suihkuun. Kylpyhuone on moderni, mutta ilmeisesti vedenkulutuksen hillitsemiseksi suihkusta tulee vettä vain noin joka kolmannesta suuttimenreiästä. On muuten isotukkaiselle melkoinen haaste. Ei siinä vesi säästy, kun on seistävä kolminkertainen aika huuhtomassa.

Untitled
Kello 9. Aamupala. Se on hyvä. Mutta kyllä sietää 160 euroa (alennettu mediahinta) maksavassa hotellissa ollakin. Erikoiskahvit sisältyvät hintaan. Munakkaasta pitäisi jo maksaa.
Untitled
Kello 10.30. Selfie aamupäivälevolta. Sateisen harmaa sää ei ollut niin houkutteleva, että kömminpä vielä hetkeksi peiton alle. Verhot kiinni hämärässä huoneessa on turvassa kylmältä maailmalta. Vähän ennen tätä joku avasi huoneen oven omalla avaimella ja poistui sanomatta mitään. Mitä ihmettä?

Untitled
Kello 11. Tällaisen näkymän takapihalle ja viinipulloroskikselle saa 160 eurolla (hetki ennen uloskirjautumista)
Untitled
Kello 12. Ostoksilla Illum-tavaratalossa. Kummitytöstä tulee muuten päiväkodin tyylikkäin mimmi!

Untitled
Kello 13. Magasinin sovituskopissa. Kaupat tuli neuletakista. Näkyy muuten Färsaarten ruokafiestailu vyötäröllä.
Untitled
Kello 13.40. Smørrebrød, mikä yllätys. Hyttefadet, Nyhavn. Aivan mielettömän hyvä paahtopaistileipä.

Untitled
Kello 14.45. Kaakaolla. Nyhavnissa edelleen, mutta enää ei sisullakaan oltu ulkona. “Miksi toi kaakao on harmaata?”
Untitled
Kello 16. Tårnet. Hissimatka ylös on ilmainen. Kirkkaalla säällä näkee Ruotsiin asti. Pilvisellä aika paljon lähemmäs.

Untitled
Kello 16.30. Loman viimeiset nautinnot The LivingRoomissa. Todella suosittu kahvila-baari. Suklaamoussekakku sitä luokkaa, että ehkä joudun palaamaan Köpikseen.
Untitled
Kello 17.15. Hotellilla hintaan kuuluu wine hour, lasillinen viiniä kello viideltä. Tavallaan ihan kiva, mutta aika halvalta chardonnaylta maistui.

Untitled
Kello 18. Vuorokausi Kööpenhaminassa takana ja matkalla lentokentälle. Yhden aseman verran on vielä käveltävää keskusasemalle.
Untitled
Kello 19. Kööpenhaminan lentokentällä. En tykkää lentokentillä notkumisesta, mutta Kööpenhaminan lentokenttä on ihan ehdottomia lemppareitani. Siellä oleilu on ihan jees. Se on tyylikäs kuin Kööpenhaminan kaupunki ja siellä on runsaasti palveluja.

Syömällä näköjään tämäkin päivä kului. Jatkui hyvin Färsaarilla alkanut ruokaputki.

Jos jotain päivästä tiivistäisin, sanoisin, että Kööpenhamina on todella kiva lähikohde, mutta sateisena ja viileänä lokakuun päivänä ei ole kaupunki parhaimmillaan. Seuraavan kerran, kun tulen, toivon, että olisi kesäisempi ilma.  

Hotellistakin voisin sanoa sanasen. SP34-hotelli on valittu parhaiden uusien hotellien joukkoon jossain arvioinnissa, mutta minusta se ei ole hintansa arvoinen. Sijainti on hyvä, varsinkin jos aikoo bilettää Kööpenhaminassa. Huone oli hyvällä maulla, ehkä vähän 50-luvun henkeen, sisustettu mutta aika kolkko (ja oikeasti viileä, ei säätömahdollisuutta). Aulabaari ja vastaanotto ovat samalla tiskillä, mikä ei tee sisäänkirjoittautumista ainakaan illalla mitenkään sujuvaksi.

Oikeita matkajuttuja Kööpenhaminasta täällä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments

  1. Avatar

    No kyllä mä ainakin osaan arvostaa ihan vain syömiseen käytettyjä päiviä! ;D

    Suklaakakkukuva aiheuttaa Kööpenhaminan himoa.

    1. Avatar

      Tai viikkoa. Melkein meni aika Färsaarillakin syömiseen. Siltä ainakin tuntui. Mutta elämässä pitää olla nautintoja. Ja mitä tuohon suklaamoussekakkuun tuli, se melkein on yhden Kööpenhaminan-matkan arvoinen!