Type and press Enter.

22 sänkyä myöhemmin. Kaikki kesän majapaikkani

Y
stäväni Juha määritteli, että ei hän kyllä lomalla halua asua kerrostalossa. Puhuimme siis hotelleista ja majapaikoista reissussa ylipäätään. Olen huomannut jonkinlaisena omana matkustustrendinäni myös, että ne kerrostalot, Hiltonit, Sheratonit ja muut, joita ennen pidin tavoittelemisen arvoisina, ovat vaihtuneet yhä useammin jonkinlaiseen muuhun vaihtoehtoon. Mutta tulee tilanteita, jolloin ehdoin tahdoin hakeudun kerrostaloon, koska tiedän varmasti, mitä saan. Tähän kahden kuukauden matkaan mahtui kaikkea luksuksesta kammottavaan, kerrostalosta omaan kelluvaan bungaloviin, hirveitä luukkuja, ihania elämyksiä. Tässä ne kaikki ovat, joko vinkiksi, mihin kannattaa mennä, tai vaihtoehtoisesti varoittavaksi esimerkiksi, mitä kannattaa viimeiseen asti varoa. Ja makujahan on tietenkin monenlaisia, budjettitoiveita myös. Nämä arviot perustuvat minun mukavaan ja laadukkaaseen matkustustapaani. Hintoja postauksessa ei ole, koska ne muuttuvat niin paljon sesongin mukaan. 

The Raweekanlaya (Bangkok, Thaimaa)

Untitled

Untitled

Bangkokissa olen tähän asti asunut aina ostareiden keskellä tai joen rannassa. Majapaikkani on aina ollut 4-5 tähden kerrostalo. Nyt halusin sijainniltaan ja luonteeltaan jotain muuta. The Raweekanlaya oli hyvä valinta. Se on 4,5 tähden hotelli, entinen jonkun kuninkaan nannyn koti. Sen uima-allasalue on ihana, paitsi että puista putoilee päähän kaiken aikaa jotain. Hinnaltaan se on myös erittäin varteenotettava. Sijainti on lähellä Banglamphua. Jokiveneasema on lähellä, ilmarata ei siellä päinkään. Palvelusta kertonee jotain se, että kun olin hyttysmyrkkyä vailla, tarjoilija lähti ostamaan sitä, koska hotellissa ei ollut. 

The Pavilion (Phnom Penh, Kambodža)

Untitled

Untitled

Pavilion on ihana. Se on todella hyvällä paikalla Phnom Penhin ytimessä. Jokainen asiakas saa henkilökohtaista palvelua, jokainen tarve pyritään täyttämään. Uima-altaita on kaksi, ja rakennukset todellakaan eivät ole kerrostaloja. Kunpa tällaisia keitaita olisi jokaisessa suurkaupungissa ja vieläpä näin edulliseen hintaan. Lisää Pavilionista voit lukea täältä

The Floatation (Phnom Penh)

Untitled

Untitled

Erikoisin majapaikkani oli Mekongissa kelluva bungalowi. Ensin laski aurinko oranssina Phnom Penhin silhuetin taakse. Sitten tuli täydellinen pimeys. Join viiniä, kuuntelin musiikkia, tanssahtelin itsekseni. Kuulin aaltojen lyövän terassiini. Se oli turvallinen ääni nukahtaa. Epäilemättä fiilis olisi ihan toisenlainen jakaa tällainen kokemus jonkun kanssa, mutta tiedätkö, minä olin oikein onnellinen ihan itsekseni. Omia eväitä ei tarvitse ottaa mukaan. Ravintolan herkut olivat taivaallisia. Lisää Floatationista voit lukee täältä.

Villa Kep Resort (Kep, Kambodža)

Untitled

Untitled

Suomalaisomisteinen Villa Kep Resort on keskellä vielä turmeltumatonta Kambodžaa. Sinne vetäydyin ajatuksena levätä. Kyllä minä lepäsinkin, kunhan ensin päästin viimeiset stressihöyryt ulos touhuamalla ympäriinsä. Tämä on pikkuruinen koskematon paratiisi sellaiselle, joka kaipaa luonnonrauhaa, leppoisaa ilmapiiriä ja on tyytyväinen, jos ympärillä ei ole tavattomasti actionia. Voit lukea resortista lisää tästä

Golden Palace Hotel (Hanoi, Vietnam)

Untitled

Kesäkuukaudet ovat off seasonia Hanoissa, joten keskitason hotellien hinnat ovat matalia. Halusin Old Quartersin alueelle. Viimeksi hotellini oli kiva, mutta vasta perillä tajusin, että huoneessani ei ole ikkunaa. Nyt otin vahingon takaisin ja varasin suiten, jossa on parveke. Enpä ajatellut ihan tarpeeksi pitkälle: kun ulkona on 35 astetta lämmintä, ei suojainen parveke ilman tuulenvirettä kuitenkaan ole se paikka, jossa tulisi hengailtua. Mutta olipa parveke kuitenkin. Kuvat valehtelevat. Taso oli kolme tähteä. 

Mua Cave Ecolodge (Ninh Binh, Vietnam)

Untitled

Untitled

Periaatteessa Mua Cave Ecolodge oli hyvä. Henkilökunta respassa oli ihanaa, ravintolassa taas koin olevani lähinnä häiriöksi. Mutta kun sairastuin, minusta yritettiin pitää huolta myös ravintolassa. Vaikka ensin ei ollut järjestyä saada vain yhtä kuorittua mangoa ja vähän paahtoleipää, kohta kaikki onnistui ja vielä tuotiin inkivääriteetä. Harmittavasti koko piha oli yhtä myllerrystä, ja koska Mua Caveen lähdetään kiipeämään hotellin alueelta, ei sairaana nukkuessa ollut kiva herätä ulkoa tulevaan älämölöön. Tästä ei tietenkään normaalisti haittaa, koska Ninh Binh ei ole paikka, jossa hengaillaan hotellilla. Yksin olevalle paikka oli kuitenkin vähän syrjässä. Siksi vaihdoin kolmen yön jälkeen kylille. Bungalowit ovat jo vähän kuluneita. 

Tam Coc Boutique Garden (Ninh Binh)

Untitled

Ninh Binhin kaupungin sijaan suurin osa turisteista yöpyy Tam Cocissa. Siellä on kaikki tarvittavat palvelut, ja kaikkialle pääsee liikkumaan hyvin skootterilla. Tam Coc Boutique Garden on muutaman sata metriä pääkadulta, ihanan rauhallisessa paikassa. Hotelli on uusi ja vielä ainakin todella hyvässä kunnossa. Pieni mökkini oli ihanan valoisa ja kaunis. Henkilökunta oli ihanaa täälläkin. Kaikki järjestyi. Skootteri oli pihassa kymmenessä minuutissa, bussille vietiin skootterilla ja matkalaukkuni toisella. Jos menisin takaisin Ninh Binhiin, yöpyisin ehdottomasti uudelleen täällä. 

Hanoi Hotel Catba (Cat Ba Island, Vietnam)

Untitled

Untitled

Voi järkytys. Tämä oli loukko. Varasin lähes kaikki majoitukset ihan muutamaa päivää ennen kohteeseen menoa. Cat Ban kohdalla se oli virhe. Jäljellä ei ollut oikeastaan mitään. Oli vietnamilaisten lomasesonki. Hanoi Hotellissa kukaan ei puhu englantia. Google Translatorilla isäntä kysyi, ”are you a person”. Aulassa kärysi rööki, kun isännät katsoivat jalkapalloa. Sänky oli kova, ilmastointi ei toiminut, suihku oli keskellä vessan seinää, eli peseytyessä kastui koko kylpyhuone. Mitään verhoa tai seinää ei ole. Jokaisessa kerroksessa on neljä huonetta. Kun muissa kolmessa majailee vietnamilaisia, jotka pitävät ovet auki ja huutavat huoneesta toiseen, ja kun ovet ovat paperia, ei ihan rauhastakaan saattanut puhua. Olin varannut paikan kahdeksi yöksi. Lähdin yhden yön jälkeen pois. En vain pystynyt olemaan pidempään. Ensimmäisen kerran tuli vahvasti sellainen olo, että hotellivaraussivustolla on väärennettyjä arviointeja. Tyypit olleet ihan eri hotellissa kuin minä. 

Catba Central Hotel 2 (Cat Ba)

Untitled

Päädyin seuraavaksi yöksi tänne. Taso oli ihan toinen. Ei vain ollut vapaana kahdeksi tai useammaksi yöksi silloin, kun tein valintoja. Harmillisesti korttimaksu ei käynyt, vaikka Bookingissa niin luki. Ja kun käy automaatilla, siitä tulee ekstraa. Henkilökunta ei tätä tuntunut mitenkään ymmärtävän. Eihän siinä isoista summista tietenkään puhuta. Vaikka nukuin hyvin, jäi tästäkin paikasta vähän paha fiilis. Sain lähtiessäni käsityksen, että hotelli maksaa kuljetuksen seuraavaan paikkaan. Tuli auto ilman mittaria. Ihmettelin tätä. Mies vain hymyili. Ja kun pääsin perille, alkoi aivan ylisuuren summan pyytäminen. Tietenkin summa oli suomalaisittain pieni, mutta kun olin ajanut saman matkan edellisenä päivänä toiseen suuntaan (pidempi reitti) paljon halvemmalla. 

Cannon Fort Cat Ba Hotel (Cat Ba)

Untitled

Cannon Fortia oli kehuttu ihan älyttömästi. Se on ihan identtinen Hanoi-hotellin kanssa. Ne sijaitsevatkin melkein vierekkäisissä taloissa. Ero vain on siinä, että täällä osa huoneista on dormeja, osa privaatteja. Ja henkilökunta puhuu englantia ja on ihanaa. Itse asiassa sain täältä palvelua jo ennen kuin olin edes asiakas. Olin kipeästi käteisen tarpeessa, kun ainoa kansainvälisiä kortteja hyväksyvä automaatti oli pois toiminnasta. Suostuivat vaihtamaan 50 euroa ihan hyvään kurssiin vieläpä. Kovasti kehuttu aamiainen oli minusta aika olematon, mutta ehkä hostellimajoitukseen tottuneille se oli totuttua parempi. Vaikka hotelli oli vaatimaton, sielläkin suihku keskellä veskiä, tämä oli halpapaikaksi oikein hyvä. Ison miinuksen saavat kuitenkin bussivarauksesta. Kerroin, millaisen haluan, sanoin firman nimenkin. Sain jotain ihan muuta ja kuitenkin hinta oli sama kuin siinä moninverroin paremmassa. Tässä tuli huijattu fiilis. 

Pullman Hanoi Hotel (Hanoi)

Untitled

Cat Balla majoituskokemukseni olivat siis kokonaisuudessaan kämäiset. En voi sanoa viihtyneeni. Matkalla Sapaan viivyin yhden yön Hanoissa. Kriteerit nousivat pilviin, mutta koska budjetti ei sinne asti venynyt, otin Pullmanin. Oli tukahduttavan kuuma. Notkuin altaalla, nautin pehmeästä sängystä, normaalista kylpyhuoneesta ja lähestulkoon äänettömyydestä. Pullman on juuri niitä kerrostaloja, jotka ovat aika identtisiä keskenään, mutta joissa aika hyvin tietää, mitä tietyllä rahalla saa. 

Aira Boutique Hotel and Spa (Sapa, Vietnam)

Untitled

Untitled

Untitled

Aira on Tripadvisorissa listattu Sapan parhaaksi, enkä minä ihmettele miksi. Hotelli on uusi, sen sijainti on hyvä ja näkymät upeat. Respan henkilökunta on avuliasta ja keskustelee mielellään. Kannattaa maksaa vähän enemmän ja ottaa huone, jossa on parveke vuoristoläköalalla. Ravintolan ruoka on hyvää ja ihan kohtuuhintaista, jos ei vaikka vaelluspäivän jälkeen jaksa enää kylille. Uima-allaskin on, jos vain säät suosivat. Aamiaisella saa suklaamoussea, mikä jo riittää minulla antamaan yhden ylimääräisen tähden hotellille. Kun tulin kengät kurassa luonnosta, minulle tuotiin sandaalit, kengät vietiin pestäväksi ja palautettiin aamulla puhtaina. 

Orchard Grand Court (Singapore) 

Singapore on kallis. Viimetipassa varaajalle se on vielä kalliimpi. Otin parhaan, mitä sain tonnilla viikoksi. Hintaan 850 euroa ei saanut ihmeitä, mutta sijainti oli erinomainen. Oikeastaan huoneisto toimi loistavasti – tai olisi voinut toimia. Saatoin pestä pyykkiä – mutta en kuivata sitä. Kämppä oli aivan järjettömän kostea. Lakanat olivat kuin märät, kun kävin nukkumaan. Laitoin pyyhkeet kuivuriin käytön jälkeen, koska ne eivät kuivuneet aamuksi. Kun otin pesemiäni vaatteita kolmen päivän jälkeen telineeltä, tuntui, kuin olisin pukenut märät vaatteet päälle. Aamiainen kuului hintaan. Kävin kerran ja totesin, että tätä en tarvitse enää. Mutta ei tämä huono vaihtoehto ole. Uima-allas on, kuntosali on. Samassa rakennuksessa on 24/7 auki oleva supermarket. 

Kirana Hotel Resto and Spa (Canggu, Bali)

Untitled

Olin ensimmäiset yöt ihan Changgun ytimessä. Hotellilta oli puoli kilometriä rantaan ja bilepaikoille. Sijainti oli siis loistava. Hotelli itsessään oli ihan kiva. Siinä ei ollut mitään erityistä. Yleiset tilat olivat kivemmat kuin huone, joka oli aika perus. Netti toimi, milloin sitä huvitti. Mutta hotelli oli meluisa. En tiedä, oliko huoneeni vain erityisen huonossa paikassa, mutta esimerkiksi aamiaiselta kuului kaikki. Ravintolan puhelin alkoi soida aamuseiskalta, ja jokainen soitto oli minulle kuin herätyskello. Pieni uima-allas on sisäpihallla, suoraan ravintolassa. 

Lautan Kupu – Kupu Villas (Changgu, Bali) 

Untitled

Untitled

Tässä paikassa viihdyin. Siellä ei oikein voinut kuin relata. Paikka oli kaunis kuin mikä. Ranskalainen omistaja pitää siitä hyvää huolta – paitsi että ensimmäinen huoneeni oli täälläkin todella kostea. Vaihdettuani huonetta fiilis oli heti parempi. Enää ei haissut home. Sijainti ei ole aktiivibilettäjälle optimaalinen, mutta toisaalta taksilla ja mopotaksilla pääsee kaikkialle. Rantaa pitkin oli ehkä vartin kävelymatka keskustaan, ja sama kuluu autolla, koska se joutuu kiertämään aika kaukaa. Mutta chillailuun tämä oli mainio. 

Casa do sandalo (Dili, Itä-Timor)

Untitled

Untitled

Untitled

Tämä oli jännä paikka. Se sijaitsee Meksikon konsulaatin alueella, korkeiden muurien ja portin takana. Ainakin olo oli turvallinen. Jos oikein käsitin, paikkaa pitää meksikolais-brasilialainen miespari, joista toinen on siis myös Meksikon konsuli. Rakennukset ovat vanhoja, mutta kohtuullisen hyvin pidettyjä. Hintaansa nähden paikka oli ihan kiva. Olen minä viihtyisämmissäkin toki ollut, mutta paikassa oli jotain kivan autenttista. Mutta kerrankos tapahtuu sekin, etten kertakaikkiaan löytänyt katkaisijaa, josta sammuttaa valot. Tiedäthän sen, kun hotellissa rämppäät kaikkia nappuloita ja milloin mikäkin valo syttyy ja sammuu. Minä en kahdessa päivässä löytänyt katkaisijaa keittiön valolle. Tyyny vaan silmille ja johan tuli pimeä. 

Barry’s place (Atauro Island, Itä-Timor)

Untitled

Untitled

Untitled

Barry’s on jotain aivan erilaista, kuin missä koskaan olen majoittunut. Mutta minä viihdyin siellä. Olisi pitänyt olla pidempään. Bambumajassa pärjäsi hyvin ilman ilmastointia, koska ilta oli viileä. Aamulla avonaisesta ikkunasta, joka oli siis vain aukko seinässä, näkyi mitä kaunein auringonnousu. Moskiittoverkon alla nukkui rauhassa ötököiltä. Jos nyt jotain kaipasin niin lämmintä vettä, mutta kyllä nappomeiningillä yhden päivän kylmääkin vettä kauhoi. Onneksi olin vähän ennakoinut ja pessyt hiukset lähtiessä. Kaikki ateriat kuuluvat hintaan, eli kaikki paikassa majoittuvat kokoontuvat yhteen kolmesti päivässä. Uskoisin tämän olevan hyvää aikaa tavata uusia ihmisiä. Minäkin tapasin. Kuusi suomalaista! 

Caimeo Beach Resort (Liquica, Itä-Timor)

Untitled

Untitled

En tiedä, olisinko mennyt tänne, jos olisin tiennyt, kuinka eristyksessä se on. Mutta toisaalta nautin rauhasta. Oma villa, terassi, meri suoraan edessä, sen pauhuun nukahtaminen ja herääminen. Hotellin yhteydessä on ehkä maan tunnetuin ravintola. Sen ruoka ei ollut mitenkään ihmeellistä, mutta olin iloinen, että sain puhdasta ruokaa ihan siitä vierestä. Nautin yksityisyydestä, rannasta, drinkistä auringonlaskussa. Toki tämä oli pitkälti pariskuntapaikka, mutta viikolla siellä olimme vain minä ja uusiseelantilainen pariskunta, joka oli saarella hyväntekeväisyyshommissa. Halusivat pehmeän laskun ja aloittivat viihtymällä Caimeossa. 

Rama Beach (Kuta, Bali)

Untitled

Yövyin yhden yön matkalla Itä-Timorista Bangkokiin. Kriteereinä oli lentokentän läheisyys, kohtuullisen hyvä laatu, koska en tiennyt yhtään, millaisissa fiiliksissä tulen Dilistä, uima-allas ja ranta sekä se, että hotelli suostuu varastoimaan matkalaukkuni viideksi päiväksi. Kysyin asiaa yhteensä neljästä hotellista. Yksi vastasi heti ei, toinen ei koskaan vastannut, kolmannelle jotenkin olisi ollut hankalaa, mutta Rama Beach vastasi välittömästi, että tietenkin onnistuu.
Villani oli valtava, se oli mukava ja viihtyisä. Oletin olevani hotellilla suunnilleen neljältä, jolloin iltapäivää olisi ollut vielä vaikka siihen uimiseen, mutta Balin lentokentän järjettömien jonojen ja liikenteen kestämättömän ruuhkaisuuden jäljiltä rantauduin allasbaariin hermojentasausmojitolle kuudelta. Siinä jäivät rannat ja hotellin muut palvelut täysin kokeilematta. Mutta sanoisin, että alle 60 euron hintaan Rama Beach oli hyvä valinta, vaikka aamupalaboksi oli aika onneton. Mutta ylipäätään, että oli boksi, kertoo kivasti palvelutasosta. 

Pullman G (Bangkok)

Untitled

Untitled

Jouduin uudelleen Bangkokiin oikeastaan olosuhteiden pakosta. Loppumatkasta halusin edelleen mukavuutta, mutta rahat eivät riittäneet sellaiseen, mitä oikeastaan olisin halunnut. Pullman G oli hyvä kompromissi. Se on hyvällä paikalla lähellä ilmajunaa, sen lähettyvillä on ravintoloita, jos ei huvita lähteä kauemmas. Uima-allasalue on pieni, mutta se kuitenkin on. Palvelu on ihan kohtuullista. Tykkäsin huoneen valkoisuudesta, ja vaikka se halvimman hintaluokan huoneena ei ollut kovin korkealla, näköalat olivat hyvät. 

Siam Royal View Villas (Koh Chang, Thaimaa) 

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Tältä majoitukselta odotin eniten. Olihan se ehdottomasti kaikkein kalleinkin, noin 175 euroa yöltä. Kolmen makuuhuoneen, olohuoneen, keittiön ja oman uima-altaan villa oli toki liioittelua kahdelle. Bookingin esittelystä ei oikein saanut käsitystä, että villa oli osa melkolailla syrjässä olevaa lomakylää, josta liikkumiseen tarvitaan melkeinpä auto tai skootteri. Se on muuten turhan hankalaa. Mutta alue on rauhallisella rannalla, siellä on kaksi ravintolaa ja uima-allas baareineen. Joku ehkä viihtyisi ihan vaan niillä sijoillaan eikä kaipaisi edes muuta. Hinta olisi sesonkina minusta ihan ok, mutta off seasonina liian kallis laatuunsa nähden, mutta myönnän kyllä viihtyneeni.

Vismaya Suvarnabhumi

Untitled

Harkitsin pitkään, mennäkö viimeiseksi yöksi ennen aamulentoa Bangkokin ytimeen vai jäädäkö lähelle lentokenttää.  Vuotta aiemmin ytimeen meno johti siihen, että päätin elää kuin ei huomista olisi, juhlin aamukolmeen, heräsin kuudelta ja lähdin kentälle. Ei hyvä idea toistettavaksi, joten nohevana tyttönä otin hotellin läheltä lentokenttää. Vismaya ei ollut ollenkaan hullumpi. Sen sijainti oli kyllä aika kaukana kaikesta. Taksilla pääsi käymään lähiostarissa, mutta sekin oli jo kiinni, kun menin. Huone oli oikeastaan aika kiva, aamiainen todella vaatimaton mutta ravintola ihan hyvä. Kyyti kentälle kesti viitisen minuuttia. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

18 comments

 1. Nuo altaat näyttää aika houkuttelevilta. Itse majoituin tänä kesänä loma-asuntoihin, hotelleihin ja huoneistohotelleihin.

  1. Kyllä! Juuri nyt, taas töihin palattuani ja arkeen solahdettuani, olisin niin onnellinen, jos voisin pulahtaa ihan mihin tahansa noista altaista.

 2. Tätä oli tosi kiva lukea! Aikamoisia kyllä majoituskokemukset tuolta Cat Balta. Vaikuttaa kyllä hotellin taso & henkilökunta niin paljon fiiliksiin koko paikasta, ettei ihme, ettet oikein viihtynyt siellä Cat Balla. Ärsyttävää tulla vähän huijatuksi, ja vielä hotellin henkilökunnan avustuksella. Olisikohan fiilikset paikasta ollut eri, jos olisit saanut paremman majapaikan? Mutta onhan tuossa sitten vastapainona aivan ihania majoituspaikkoja – voi noita maisemia tuolta Sapan hotellin terassilta.

  1. Avaudun vielä jossain vaiheessa Cat Basta noin yleisesti. Takuulla olisin viihtynyt paremmin, jos vaikka olisin saanut nukuttua kunnolla. Mutta ei pelkkä majoitus olisi sittenkään ehkä pelastanut…

 3. Onpa siinä ollut majoituskokemuksia kerrakseen! Ja onneksi sentään suuri osa näytti tosi kivoilta. Mä ihailin kanssa tota maisemaa Sapan boutique-hotellin parvekkeelta, ja lisäksi bambumaja oli myös huikean hienon näköinen. Itsestäni olen tähän mennessä oppinut sen, että isot ketjuhotellit eivät ole mulle se juttu josta haluan maksaa, vaikka ne tarjoaisivat kuinka laadukasta majoitusta ja virheetöntä palvelua. Sen sijaan viihdyn paremmin pienissä boutique-hotelleissa ja/tai maisemallisesti upeissa majapaikoissa.

  1. Olihan näitä. En oikein tajunnutkaan, että niitä kertyi yli 20. Se ei ollut tarkoitus. Cat Bassa en saanut enää neljää yötä samaan hotelliin, ja Canggussa halusin nimeomaan kahteen ihan erilaiseen. Sitten tuli noita hölmöjä yö siellä, toinen täällä, kun aikataulut eivät menneet toivomallani tavalla. Suurin osa paikoista oli tosi kivoja. Sitten joukossa oli niitä, joilla piti tasata vähän budjettia, mutta Cat Ban paikkoja lukuun ottamatta ne olivat kaikki vähintäänkin 7,5 kouluarvosanalla. Ja sitten nuo kaikki ihanat helmet. 🙂 Minulla oli esimerkiksi tällä matkalla välillä ihan tarve päästä kerrostaloon. Varsinkin Cat Ban jälkeen kaipasin hiljaisuutta ja mukavaa sänkyä, länsimaista aamiaista. Siihen Pullman oli loistava.

 4. Kiva idea tehdä kooste reissun majapaikoista. Itsekin otan aina kuvia hotelleista missä majoitumme mutta sitten ei saa aikaiseksi tehdä juttua niistä. Bambumajassa olisi varmaan siistiä yöpyä mutta vaikka moskiittiverkko onkin kuuntelisin varmaan yöllä kaikki rasahdukset ja olisin ihan paniikissa.

  1. Onneksi en nähnyt mitään eläviä olentoja hengailemassa majani ympärillä. Jos olisin nähnyt vaikka hämähäkkejä, olisin takuulla nukkunut minäkin huonosti. Mutta päivä ulkona auringossa, iltakävely, yksi drinkki ja raikas ilma kuin ulkona nukkuisi tekivät sen, että nukahdin helposti, kun laitoin pään tyynyyn. Harvoin minunkaan tulee hotelleista kirjoiteltua. Nyt kirjo oli niin laaja, että tuntui kivalta purkaa kaikki samaan juttuun.

 5. Kiitokset jälleen Vietnamin vinkeistä. Tosin kuvaukset muistakin majapaikoista olivat kivoja lukea. Tuo vietnamilaisten paikallisten suosima hotelli huoneesta toiseen huuteluineen olisi kyllä tällaiselle huonouniselle oikea helvetti. Nytpä tiedän ainakin, että tuohon majapaikkaan en mene vaikka mikä olisi. 🙂 Muutoin moni valinnoistasi oli oikein mainion kuuloisia. Ja tuota kesäisen Vietnamin lämpöä tuli heti ikävä. Tänä kesänä pääsin nauttimaan Japanissa kaksi viikkoa miltei joka päivä yli 35 asteen lämmöstä korkealla ilmankosteudella kuorrutettuna. Ai, että minä nautin tuollaisesta säästä! Todellakin olemme menossa Vietnamiin juuri kesällä.

  1. Halusin jakaa kaikki kokemukseni juuri tuosta syystä: paljon tosi kivoja vaihtoehtoja, joita voin suositella, mutta sitten myös noita ei ikinä -paikkoja. Tietenkin vikaa oli enemmän vielä asiakkaissa kuin hotelleissa, mutta koska Cat Ba on vietnamilaisten itsensä suosiossa, huutelijoita saattaa kyllä riittää muinakin ajankohtina. 🙂 Minulle tuo 35 alkaa olla liikaa. Kyllähän siellä olemaan pystyi, mutta kaikenaikainen hikoileminen saa tuntemaan niin likaiseksi ja suttuiseksi. Onneksi paikallisetkin hikoilevat. 🙂

 6. Tämä olikin hyvä postaus kun kaikki hotellit löytyy samalla lukemalla. Täytyy laittaa kirjanmerkkeihin, ja kun päästään tuolle suunnalle, niin otetaan tämä postaus käyttöön. Ihania majoituksia näyttää olevan monia, mutta tuokin kuulostaa valitettavan tutulle, että joskus hotelliarvioinnit ei mene yksiin omien ajatuksien kanssa. Yritän aina lukea niitä pariltakin eri sivulta että varmasti olisi luotettavia arviointeja. Huh huh, nyt tuli matkakuume Aasiaan!

  1. Koskaan ennen en ole kokenut olevani aivan eri paikassa, kuin mitä arvosteluissa on. Toki nuo painajaispaikat maksoivat jotain ehkä 20 euroa yö. Ehkä ne olivat siihen hintaan ihan hyviä. Moni paikoista oli tosi kivoja. Kiva, jos sait ideoita näistä.

 7. Siis tää oli mahtava postaus! Muistan kun olimme yhteydessä reissujemme aikana ja kerroit missä milloinkin olet, mutta en osannut ikinä kuvitella miltä paikka näyttääkään. Joten näitä sänkykuvia nyt kiinnostuksella katselinkin. 😀

  1. On totta, että mielessä voi luoda kuvan ihan erilaisesta paikasta.

 8. “Are you a person?” 😀 :D. Yleisesti ottaen aika ihanan näköisiä majapaikkoja, rahalleen saa ilmeisesti vastinetta!

  1. Uskon isännän halunneen tietää, olenko yksin. En halua ainakaan uskoa, että kyseenalaisti, olenko ihminen. 😀

 9. Mielenkiintoinen postausidea, kiva oli nähdä yhteenveto reissun majoituksista. Oma suosikki oli kyllä kelluva bungalowi, hauska! Enkä kyllä pistäisi pahakseni tuota Balin majoitusta uima-altaineen, ai että. Tulipas kauhea reissukuume Aasiaan.

  1. Aina joku kysyy hotellisuosituksia, ja en minä muista enää aikojen päästä, missä olen ollut. Koska näitä oli näin paljon, tulipahan koottua vinkkejä kerrakseen. Kelluvasta bungalowista mulla odottaa kokonainen juttu luonnoksissa. Se oli ihana!